Četvrtak, 26.11.2009.

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa suradnicima primio predstavnike odjela za gospodarstvo ambasade Sjedinjenih Američkih Država

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan sa suradnicima primio je jutros predstavnike odjela za gospodarstvo ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Predstavnici američke ambasade samoinicijativno obilaze manje sredine u Hrvatskoj kako bi se upoznali sa stanjem u tim regijama i njihovim gospodarskim potencijalima te kako bi razmotrili mogućnosti eventualnog ulaganja SAD-a u gospodarstva tih područja. Gradonačelnik i njegovi suradnici upoznali su predstavnike američke ambasade s gospodarskim potencijalima Sinja s naglaskom na Gospodarsku zonu Kukuzovac i turističke potencijale. Bilo je riječi i o potezima koje je gradska vlast poduzela kako bi se što bolje oduprlo svjetskoj krizi koja je zahvatila i Hrvatsku. Gradonačelnik Ivica Glavan iskoristio je prigodu i predstavnike američke ambasade pozvao da sljedeće godine dođu na Alku.

Grad Sinj pozitivno odgovorio na pismo namjere investitora s područja Splita koji su iskazali planove za otvaranje staračkog doma u Sinju

Grad Sinj pozitivno je odgovorio na pismo namjere investitora s područja Splita koji su iskazali planove za otvaranje staračkog doma u Sinju. Starački dom, kapaciteta 80 soba, bio bi smješten u dvije postojeće zgrade u sklopu vojarne Ivaniša Nelipića. S projektnom dokumentacijom i uređenjem krenulo bi se sljedeće godine, a prema najavama posao bi u toj ustanovi pronašlo 30–ak osoba.

Konferenciji za novinare Nezavisni gradskog vijećnika Mira Bulja

Nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj nezadovoljan je što u Dnevni red sljedeće sjednice Gradskoga vijeća nije uvrštena točka Prijedlog o socijalnoj osjetljivosti pri zapošljavanju u gradske tvrtke, što je predložio na posljednjoj sjednici. O tome će govoriti sutra, 27. studenoga, na konferenciji za novinare koja će početi u 9,30 sati.

Peticiju za pokretanje referenduma o načinu rješavanja graničnog spora sa Slovenijom potpisalo oko 2100 mještana Cetinskog kraja

Peticiju za pokretanje referenduma o načinu rješavanja graničnog spora sa Slovenijom potpisalo je oko 2100 mještana Cetinskog kraja. Na području Splitsko–dalmatinske županije prikupljeno je 30500 potpisa. Akcija će se provoditi do nedjelje, 29. studenoga, u 22 sata do kada je potrebno prikupiti više od 400 tisuća potpisa. Od sutra do nedjelje peticija će se potpisivati na sinjskoj pijaci.

Blagdan Svete Kate

Mještani Lučana trodnevnicom se pripremaju za proslavu blagdana Svete Kate, zaštitnice mjesta. Mise trodnevnice od danas, 26. studenoga, do subote služit će se s početkom u 16,00 sati. Vanjska proslava blagdana bit će u nedjelju. Svečano misno slavlje s procesijom, koje će početi u 10,30 sati, predvodit će župni vikar fra Frano Pupuć Bakrač.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 27. studenoga, će bez struje biti potrošači na području naselja Ercegovci, zaseoci Perić i pavić, od 9,00 do 14,00 sati; Brnaze, zaseok Kukuz i potrošači uz državnu cestu Brnaze – Trilj od restorana Glorija do kuće Mandac, od 8,30 do 10,00 sati, te potrošači u Sinju, stambena zgrada u Glavičkoj ulici – kućni broj 26, od 9,00 do 12,00 sati. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi.

Obavijest

Cijepljenje protiv nove pandemijske gripe u nastavnom zavodu za javno zdravstvo počinje sutra, 27. studenoga. U zavodu će se sutra cijepiti zdravstveni djelatnici, a cijepljenje građana počinje u ponedjeljak u ordinacijama  izabranih  liječnika. Od pojave nove pandemijske gripe H1N1, od 22. listopada, do 22. studenoga, na sinjskom području zabilježeno je 800 oboljenja, a zbog teže kliničke slike hospitalizirane su bile tri osobe. Voditeljica sinjske ispostave Zavoda za javno zdravstvo dr. Ana Kokot Živalj kazala je kako je prošli tjedan, u odnosu na ranije, primjetno smanjenje broja oboljenja od svinjske gripe. U sinjsku ispostavu Zavoda stigla je i prva pošiljka cjepiva protiv svinjske gripe. Cijepljenje zdravstvenih djelatnika počinje sutra, 27. studenoga, a ostali će građani biti cijepljeni od ponedjeljka. Cjepivo je besplatno.

Obavijest

Zbog izgradnje kanalizacijskih kolektora zatvoren je dio ulice 126. brigade i to od zgrade Porezne uprave do ulice Put Ruduše, odnosno do skretanja za Dom zdravlja. Privremeno prometovanje odvija se ulicama Put pazara, 126. brigade i ulicom Luka. Radovi će trajati 15-ak dana.

Sveta misa zadušnica za 44 ubijena svećenika

U Crkvi Gospe Sinjske služit će se sveta misa zadušnica za 44 ubijena svećenika franjevca iz Provincije Presvetog   Otkupitelja tijekom i poslije drugog svjetskog rata. Gotovo svi franjevci žrtve su komunističkog režima. Misa će se  služiti u petak u 18 sati

Obavijest

I Sinjsko pučko kazalište pridružilo se humanitarnoj akciji za pomoć Mariju Efendiću. Oni će sutra, 27. studenoga, u 19,30 sati u Gradskom kinu izvesti predstavu „Državni lopov“. Cijena ulaznice je 20 kuna, a mogu se kupiti u knjižarama Duga i Axel.

Oabvijest

U Domu kulture u Dugopolju danas, 26. studenoga, će se održati  predstavljanje knjige Joška Čelana „Spomenik izdaji“. Uz autora o knjizi će govoriti fra. Hrvatin Gabrijel Jurišić, Josip Jović i Stanko Balić.

Sport

Danas, 26. studenoga, će se na ŠC “Sveti Mihovil“ na brnaškoj Meljači održati izbor igrača rođenih 96./97. godine s područja Cetinskog kraja. Ovu selekciju provodi Nogometni savez županije Splitsko-dalmatinske, a ispred organizatora nazočit će izbornik Hrvatske reprezentacije za mlađe uzraste, glavni instruktor županijskog saveza prof. Zdravko Marić i tajnik saveza Ante Plazibat. Domaćin ovog selektivnog kampa je NK Brnaze.