Srijeda, 26.11.2008.

PRIPOćENJE UDRUGE HRVATSKIH BRANITELJA "VETERANI 126. BRIGADE-SINJ"

Nakon izjave Predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, kako uštedu državnih sredstava treba primjeniti i na pokope hrvatskih branitelja,koje bi trebalo pokapati bez vojnih počasti,priopćenjem za javnost reagirala je Udruga Hrvatskih branitelja "Veterani 126.brigade-Sinj". U svom pripćenju ova udruga između ostalog ističe "kako su ogorčeni i zgranuti poslijednjim u nizu Mesićevih viceva na račun poštenih,osiromašenih i poniženih domoljuba"
Priopćenje u cijelosti poslušajte u dnevniku Hit radija u 16 sati.

ODRžANA 93. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Jučer, 25. studenoga, održana je 93. sjednica Sinjskog Gradskog poglavarstva. Na ovoj sjednici između ostaloga prihvaćen je Prijedlog plana održavanja ulica i nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa Gospodarske zone Kukuzovac, kao i prijedlog Božićno - novogodišnjeg programa, kojeg je pripremio Upravni odjel za društvene djelatnosti. Naime ni ove godine Sinjani neće imati doček Nove Godine na otvorenom, jer je Poglavarstvo odlučilo poštivati preporuku premijera Ive Sanadera o restrikcijama.

BOžIćNO-NOVOGODIšNJI PROGRAM ZA 2008. GODINU
...

PREZENTACIJA PROGRAMA DRUšTVENO POTICANE STANOGRADNJE

Sutra, 27. studenoga, će se s početkom u 13 sati u Gradskoj vjećnici održati prezentacija Programa društveno poticane stanogradnje. Nositelj programa je Državna agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Prezentaciju će održati direktor APN-a Grga Ivezić, zamjenica direktora Mira Jeras te suradnici Krešimir žunić i Josipa Tokić. Na ovu prezentaciju pozvani su svi građani koji su zainteresirani za Program poticane stanogradnje.

BLAGDAN SVETE KATARINE

Jučer je slavljen blagdan svete Katarine, djevice i mučenice, koja se posebno svečano slavi u Lučanima. Trodnevnica počinje sutra, 27. studenoga, u 16,00 sati, a vanjska proslava bit će u nedjelju u 10.30 sati. Procesiju i svetu misu predvodit će fra Siniša Balajić.

OBAVIJEST

Dva dana su još ostala do završetka javnog natječaja kojega je raspisalo Gradsko poglavarstvo Sinja, vezanog za dodjelu stipendija studentima s područja Grada Sinja za akademsku godinu 2008./09. Godinu. Sve informacije zainteresirani studenti mogu dobiti u uredu br. 37 Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Sinja.

OBAVIJEST

U sklopu pripreme projekta Grada Sinja za 2009. godinu, a sukladno Programu Vlade RH za razvoj usluga za starije osobe u sustavu među generacijske solidarnosti za razdoblje od 2008. do 2011. godine. Grad Sinj provodi prvu fazu prikupljanja podataka o starijim osoboma koji se mogu uključiti u izvan institucionalni model skrbi, kojim se osigurava pružanje usluga starijim osobama neposredno u njihovu kućanstvu. Sve osobe starije od 65 godina koji mogu ispunjavati tražene uvjete mogu se informirati u tajništvu Udruge umirovljenika, ili na broj telefona 821-262. Ovakav oblik pomoći mogu dobiti i osobe mlađe od 65 godina ako imaju izrazito narušeno zdravlje.

KINO DANAS

U gradskom kinu večeras s početkom u 19.30 sati prikazuje se avanturistički američki film "Putovanje u središte zemlje"