Subota, 26.11.2005.

PROčELNICA UPRAVNOG ODJELA ZA PROSTORNO PLANIRANJE, GOSPODARENJE PROSTOROM I RAZVOJ GOSPOđA IVA BARAć-BILANDžIć U EMISIJI RADIO SINJA

Gostujući na Radio Sinju pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj gospođa Iva Barać-Bilandžić istaknula je razliku vođenja odjela od zaposlenja u njemu. Na dužnost je stupila početkom rujna, te ističe kako je vladajuća koalicija nastavila s započetim razvojnim projektima bivše vlasti ali je i neke, za koje se pokazalo da su neperspektivni, stornirala.
U razgovoru se Pročelnica dotaknula problema rješavanja i oglašavanja u gradu putem svijetlećih reklama, panoa, plakata i sličn, kazavši kako će uskoro uslijedi odluka odnosno uredba Grada kojom će se otkloniti problemi oglašavanaja.

Gospodja Barać je takodjer potvrdila kako će koalicijska vlast otvoriti cestu Jakino Gumno, te tom odlukom, kako kaže, Sinj neće biti Alkazar već Alkarski grad. Aktualna vlast će preispitati što se događa na području Kuka, odnosno Medinjaka kada je riječ o izgradnji pojednih objekata. Najavila je povratak i građevinske inspekcije koja će po njoj imati podosta posla.

Očekuje se skorašnja odluka MORH-a o ustupanja vojarne u ulici Domovinskog rata, koja će se prenamjeniti za gradske odnosno poslovne i institucijske prostore.

Kada je u pitanju koalicijska vlast Preoporod gospodja Barać kao i dopredsjednica sinjskog HNS-a ističe zadovoljstvo zajedničkim radom aktualne vlasti, iako je šest stranaka ne baš olako zadovoljiti kada su u pitanju krucijalne odluke, te je u tim trenutcima potrebno popuštati i imati razumjevanja.

U SINJU NEZAPOSLENO 3210 OSOBA

U sinjskom Zavodu za zapošljavanje krajem u listopadu je zabilježeno 3210 nezaposlenih osoba od čega 64,17 posto čine žene. Dugotrajno nezaposlenih preko 1 godine je 59,9%, a preko 3 godine 37,6%. Uspoređujući ove podatke s onim prošlogodišnjima u istom periodu evidentno je kako je na zavodu 188 osoba manje.
Na Zavodu je i 312 branitelja Domovinskog rata. Voditelj ističe kako se ne može izdvojiti određena skupina nezaposlenih osoba kojoj je posebno teško naći zaposlenje, te naglašava kako se osobe sa Zavoda moraju dodatno educirati i informirati ne samo putem oglasne ploče zavoda nego i drugim oblicima informiranja kako bi došle do željenog posla.

OBAVIJEST IZ VETERINARSKE STANICE SINJ

Uoči svinjokolje veterinarske organizacije naglašavaju kako je i ove godine na snazi naredba o obveznom trihineloskopskom pregledu mesa svinja kod klanja za potrebe vlastitog domaćinstva. Uz ošit potrebno je donijeti i ušnu markicu kako bi se u slučaju pozitivnog nalaza moglo identificirati žarište zaraze.
Cijena ovogodišnjeg pregleda na trihinelu je ista kao i protekle godine te iznosi 36,60 kuna.

"VEčER SINJANA" U ZAGREBU

Večeras u zagrebačkom hotelu Westin Klub Sinjana organizira tradicionalnu Sinjsku Noć. Još od daleke 1974 godine kada se krenulo s sinjskim večerima u glavnom gradu brojne generacije sinjana koji žive u Zagrebu sudjeluju ovakvim druženjima. Odnedavno klub Sinjana ima novog predsjednika dr.Tomislava Jukića.
Brojni ugledni Sinjani u Zagrebu djeluju kroz Klub Sinjana. .
Na današnju feštu stiže i sinjski gradonačelnik. Pozvan je i zagrebački gradonačelnik, ali zbog službenog puta najvjerojatnije će ga predstavljati Ivo čović.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas oblačno vrijeme s povremenom kišom. Dnevna temperatura zraka kretati će se između 8 i 10 stupnjeva Celzijevih.