Ponedjeljak, 26.10.2015.

Prezentacija Sabranih djela Bogdana Maleševića



U Gradskoj knjižnici u Sinju sutra u 17,30 sati bit će predstavljena Sabrana djela zagrebačkog književnika Bogdana Maloševića.
Posljednjih godina izašao niz od 34 knjige Sabranih djela Bogdana Maleševića, koja se prezentiraju po Hrvatskoj između autorovih putovanja po Europi s istim djelima na stranim jezicima.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionice o ostvarivanju potpora za mlade poljoprivrednike

U okviru mjere M06 ‘Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja’ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere 6.1. ‘Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima’. Tim povodom Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije u suradnji s Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom-podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području županije(LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora) organizira edukativne radionice na kojima će biti predstavljen otvoreni natječaj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Veterani i dragovoljci Domovinskog rata iz Međimurja posjetili Sinj



Za protekli vikend, Cetinsku krajinu posjetilo je 40-ak veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Međimurske županije – podružnica Nedelišće.
U delegaciji su bili i zamjenik župana Međimurske županije gosp. Zoran Vidović, načelnik općine Nedelišće Darko Dania i predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi. Domaćini su bili Centar za ruralni razvoj CERURA, Grad Sinj, Općina Hrvace, Udruga Veterana 126.brigade, Udruga maloljetnih dragovoljaca DR SDŽ, UHB LPTSP SDŽ, BZ DALMATIA RURALIS, BZ PATRIOT, Modro zelena zadruga branitelja, Zajednica braniteljskih zadruga, LAG Cetinska krajina.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

UABA Sinja i Cetinskog kraja obilježila 71. godišnjicu oslobođenja Sinja od fašizma



Udruga antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinskog kraja jučer je obilježila 71 . godišnjicu oslobođenja Sinja od fašizma.
U znak sjećanja na 25. listopada 1944. godine, kada su partizanske jedince oslobodile Sinj, članovi UABA-e jučer su položili vijenac na spomen-kosturnici u gradskom parku Đardin palim borcima NOB-a i žrtvama fašističkog terora.
Tijekom drugog svjetskog rata poginulo je više od 4 tisuće žitelja Cetinske krajine, a među njima je bilo oko 1700 boraca narodno oslobodilačkog pokreta, dok se najveći broj žrtava odnosio na civile.
Najveća stradanja bila su krajem ožujka 1944. godine u potkamešničkim selima u zločinačkom pohodu SS divizije Prinz Eugen kada je stradao veliki broj žena i djece.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvoren Festival obrazovanja i znanosti 2015.



Sinoć je u Alkarskim dvorima otvoren Festival obrazovanja i znanosti 2015. Pred 100-tinjak zainteresiranih festival je svečano otvorio prof. dr. Roko Andričević.
Na samom početku prisutnima se obratila organizatorica Festivala obrazovanja i znanosti 2015. dr. sc. Danica Ramljak te je pozdravila brojne goste koji su uveličali ovo otvaranje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predstavljanje kandidacijskih lista na Hit radiju

U programu Hit radija danas počinje predstavljanje kandidacijskih lista.

U 9. izbornoj jedinici svoje kandidature za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 8. studenog istaknulo je 13 lista. Sukladno Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, Hit radio će svim kandidacijskim listama na području 9. izborne jedinice, u vrijeme službene izborne promidžbe, osigurati jednake uvjete za iznošenje izbornih programa. Tako će svaka kandidacijska lista imati mogućnost svoj program predstaviti tijekom 15-minutne emisije.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR