Petak, 26.10.2012.

Prikupljeno 46 novih doza krvi

U organizaciji sinjskog Crvenog križa i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj danas je održana još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi, na kojoj je prikupljeno 46 doza. Prema riječima ravnatelja Crvenog križa Ante Omrčena, akciji se odazvalo 56 davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 10 nije moglo dati krv.
Do kraja godine Crveni križ će organizirati još šest akcija dragovoljnog darivanja krvi i to dvije u Sinju te po jedna u Grabu, Tijarici, Hrvacama i Dicmu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinj: Natječaj za dodjelu studentskih stipendija u 2012./2013. akademskoj godini

Stipendije dodjeljuje Grad Sinj, a namijenjene su:
-Uspješnim i darovitim studentima;
-Studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja;
-Studentima deficitarnih zanimanja;
-Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece.
-Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju.

Za 2012./2013. akademsku godinu odobrava se 65 novih studentskih stipendija: 30 za uspješne i darovite studente (10 za prvu i 20 za ostale godine), 25 (10 +15) za studente iz obitelji lošeg imovnog stanja i 10 (4 + 6) za studente deficitarnih zanimanja. Studentima iz obitelji sa sedmero i više djece stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja. Studentima iz obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju stipendije se osiguravaju izvan odobrenog broja, ako im prosječan prihod ne prelazi iznos od 1.500,00 kuna po članu mjesečno. Stipendije se odobravaju za deset mjeseci u iznosu od 600,00 kuna mjesečno. Opširnije...
IZVOR: GRAD SINJ

Oprez pri kupovini!

Svakodnevno postajemo svjedocima kako smo žrtve trgovački prodajnih trikova na našu štetu. Što želim reći?
Prije neki dan sam bio u kupnji u jednom sinjskom trgovačkom centru. Jedan suhomesnati proizvod je na prodaju po povoljnoj cijeni (sniženje), pa se odlučim malo uveseliti suprugu (obzirom da ona voli takve delicije) te kupim nekih 20-tak dag tog proizvoda. No, dolaskom kući te servirajući na stol, uvidim prevaru od strane trgovaca! Naime, između feta uredno narezanog proizvoda nalazila se postavljena folija (nažalost, nisam imao adekvatni mjerni instrument da joj mogu izmjeriti debljinu, al mogu slobodno komentorati da je podeblja). Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Položen vijenac u parku ĐardinU znak sjećanja na 25. listopada 1944. godine, na dan kada su partizanske jedince oslobodile Sinj, jučer je položen vijenac na spomen-kosturnici u gradskom parku Đardin. Polaganju vijenaca nazočilo je 15-ak članova Udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine, koja je i organizirala obilježavanje obljetnice.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

IZBORNIK MILAN YELAVICH U SINJU

U utorak 23.10.2012. RK Sinj posjetio je te s igračima odradio cjelovečernji trening. Milan Yelavich izbornik i glavni trener Hrvatske ragbi reprezentacije. Gospodin Yelavich hrvatskih je korijena i dolazi s Novog Zelanda gdje je profesionalni trener Ragbi kluba “Waitemata”.
U posjetu Sinju s njim su stigla i petorica igrača reprezentativaca Hrvatske, Richard Pervan, Shane Vinac, Nick Borkovich, Tony Misa i Mario.
Ozich. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM