Utorak, 26.10.2010.

Dobrovoljni darivatelji krvi Stipe Modrić i Josip Gugić Joskan članovi DDK Sinj odlikovani su redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Dobrovoljni darivatelji krvi Stipe Modrić i Josip Gugić Joskan članovi DDK Sinj odlikovani su redom Danice hrvatske  s likom Katarine Zrinske, za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi. Odličja će im uručiti predsjednik Republike Ivo Josipović 27. listopada na Pantovčaku.

Obavijest

Udruga Srma organizira 8. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju fra Ante Sekelez u Vrlici i druge građane u potrebi. Prikupljanje se obavlja u u prostoru u ulici Žrtava rata 5 (put  kina, kod frizerskog salona) od ponedjeljka do petka od 17 do 19 sati, te subotom od 10 – 12 sati.

Obavijest

Općina Hrvace objavila je natječaj za dodjelu studentskih potpora studentima s područja općine Hrvace za školsku godinu 2010./11.Ovaj natječaj je istaknut na oglasnoj ploči općine Hrvace. Prijave s kompletnom dokumentacijom podnose se do 15. studenoga 2010. godine.

Obavijest

Općina Otok objavila je poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u tekućoj školskoj godini. Na poziv se mogu javiti svi učenici poljoprivredne i veterinarske srednje škole i svi studenti koji su redovito upisali godinu. Pravo na stipendiju ne mogu ostvariti učenici i studenti koji  ponavljaju godinu, koji se obrazuju uz rad ili su korisnici nekog drugog oblika novčane potpore s osnova školovanja. Prijave se podnose u prostorijama Općine Otok do kraja tjedna od 8 do 14 sati.

Obavijest

Zbog odrona koji se dogodio na državnoj cesti D-512 na predjelu Stupica za sav promet cesta je zatvorena do daljnjega. Obilazni pravac iz smjera Splita je Dubci, Šestanovac, Ravča i Vrgorac. Iz Hrvatskih cesta naglašavaju da je postavljena tehnička regulacija prometa, a sudionike u prometu mole za poštivanje privremene prometne signalizacije.

Kino danas

U gradskom kinu danas od 20  sati prikazuje se film “Plaćenici”.

Kronika 92

Dana 26. listopada 2010. godine oko 7.20 sati na lokalitetu benzinske postaje "Meterize", prilikom rješavanja krizne situacije u kojoj je 40-godišnji muškarac prijetio aktiviranjem eksplozivnih naprava, a koja je započela dana 25.listopada 2010. godine, oko 15.30 sati, 40-godišnjak je s auto-cisterne, odbijajući mirno predati eksplozivne naprave,  bacio dvije eksplozivne naprave u pravcu mjesta gdje su se nalazili pripadnici Specijalne jedinice policije.
Prilikom bacanja eksplozivnih naprava, jedna je aktivirana, te je od posljedica eksplozije jedan pripadnik Specijalne policije ozlijeđen u ruku. Druga eksplozivna naprava koju je 40-godišnjak, također bacio u pravcu pripadnika Specijalne policije, nije eksplodirala da bi prilikom pokušaja bacanja i treće eksplozivne naprave (u pravcu pripadnika Specijalne jedinice policije), prema istom pripadnici Specijalne jedinice policije sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima uporabili vatreno oružje od kojih posljedica je 40-godišnjak preminuo.
Naime pripadnici Specijalne jedinice policije postupali su u nužnoj obrani da bi od sebe odbili istodobni protupravni napad budući im je neposredno bio ugrožen život odnosno postojala je realna opasnost da se od posljedica aktiviranih ručnih bombi zapali i auto-cisterna, a samim tim dođe i do eksplozije benzinske postaje, na kojem se lokalitetu odvijao događaj, odnosno da od posljedica takve eksplozije bude zahvaćeno i šire područje mjesta događaja (Meterize, Vranjic, Solin, kao i obližnju plinsku postaju).
Glavni ravnatelj policije je sukladno uobičajnoj proceduri, u svezi opisanog događaja,  odmah oformio povjerenstvo koje će inspicirati događaj te će temeljem izvješća povjerenstva, kao i utvrđenih svih relevantnih činjenica, donijeti  ocjenu opravdanosti i zakonitosti uporabe sredstava prisile.


Jučer oko 23,00 sati, u Hrvacama, ispred caffe-bara 46-godišnjak je iz vatrenog oružja ispalio streljivo u zrak. Prethodno se verbalno sukobio s gostima, nakon čega se udaljio. Ubrzo je pronađen i doveden u PP Sinj. Oduzeto mu je oružje i streljivo. Nad njim je u tijeku  kriminalističko istraživanje.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama


U Gorskom kotaru ukinuti su zimski uvjeti na svim cestama, ali se u Lici uvode zimski uvjeti na državnoj cesti D25 Gospić-Karlobag (obvezna je zimska oprema i zabrana za kamione i tegljače) dok je na državnoj cesti D 52 Špilnik-Korenica zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Zbog orkanske bure dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački zatvorena je za sav promet. Dionica Jadranske magistrale (D 8) od Bakra do Svete Marije Magdalene otvorena je samo za osobna vozila.

Na autocesti A1 između čvorova Lučko i Jastrebarsko, od 15. +500 do 17. +700 km, prometuje se dvosmjerno.
IZVOR: HAK