Petak, 26.10.2007.

ODRžANA 64. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA SINJA

Danas s početkom u 13,00 sati održana je 64. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja.
Primljena je na znanje Informacija o radu VAD-a s financijskim izvješćem za 2006. godinu.
Usvojen je Prijedlog plana održavanja ulica i nerazvrstanih cesta u nadolazećem zimskom razdoblju.
Jednoglasno je donesen Zaključak o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija te je imenovano povjerenstvo za provedbu postupka dodjele istih.
...

PREDIZBORNI SKUP HNS

U subotu će se na sinjskoj pijaci, oko 10,30 sati, održati predizborno okupljanje kandidata Hrvatske narodne stranke 9. izborne jedinice. Na skupu će biti i saborski zastupnik željko Kurtov Buš. Tom prigodom dijelit će se promidžbeni materijali, a građani će moći postavljati i pitanja kandidatima HNS-a.
Povjerenik sinjskog HNS-a Stjepan Delija jedini je kandidat na listi ove stranke s područja Cetinskog kraja.

OBAVIJEST

Udruzi umirovljenika Domovinskog rata zahtjeve za kupnju drva za ogrjev, podnijelo je 876 branitelja. Nakon tolikoga broja zainteresiranih Udruga je obustavila primanje narudžbi. U tijeku je isporuka drva pa se oni koji ih još nisu dobili mole za strpljenje. Ante Jozić, iz Udruge umirovljenika Domovinskog rata kazao nam je da se isporuka obavlja svakodnevno i da se tijekom jednoga dana drva dopreme osmorici branitelja.
Nakon što se isporuče sva naručena drva, primat će se nove narudžbe.

OBAVIJEST

Poglavarstvo Općine Hrvace uputilo je poziv za upis sadnog materijala - voćaka za 2008. godinu.
Poziv je upućen stanovnicima Općine Hrvace koji su zainteresirani za podizanje višegodišnjih trajnih nasada voćaka. Sufinanciranje kupnje sadnica će se obavljati po principu 1/3 županija, 1/3 općina te 1/3 kupac.
Zainteresirani se trebaju javiti u općinske prostorije najkasnije do 15. studenoga.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 17 i 30 igra crtani film « Asterix i Vikinzi», a u 20,00 sati prikazuje se američka akcijska komedija «Gas do daske 3». U glavnim ulogama Jackie Chan i Chris Tucker.

SPORT


Danas kreće nova A1 košarkaška liga.U prvom kolu Alkar večeras igra u šibeniku, gdje će se u 18 sati u dvorani Baldekin sastati s domaćim šibenikom.

Sutra, 27. listopada, s početkom u 15 sati igra se u Hrvacama susret 12. kola 3. HNL jug gdje se sastaju Hrvace i Omiš, a u istom natjecanju Junak u nedjelju igra u Opuzenu protiv domaćeg Neretvanca.

U nedjelju se u Otoku igra derbi susret 4. HNL jug između OSK-a i Glavica.

Rukometašice Sinja sinoć su poražene u Solinu od Vranjica u zaostalom susretu 4 kola druge lige 22-19.

Sutra se nastavljaju drugoligaška natjecanja. Rukometaši Cetinke gostuju u 17 sati u Metkoviću i igraju protiv ekipe Metković 2, dok sinjski Kamičak gostuje kod kod Zadra, početak je u 19 sati.
Rukometašice Cetine u sinjskoj dvorani u 16 sati igraju protiv Trogira 2 a u 18 sati isto u sinju igraju Sinj i Dalmatinka Ploče.

Odbojkašice sinja igraju sutra susret 3. kola druge lige u Makarskoj u 19 sati protiv domaće Makarske.

KRONIKA 92

PP SINJ, 25.10.2007. g., izvršena je kriminalistička obrada nad tridesetogodišnjakom, nakon čega je zbog osnovane sumnje da je prethodni dan sa još tri nepoznate osobe izvršio razbojništvo nad četrdesetsedmogodišnjakom. Nakon obrade počinitelj je uz KP po čl. 218./Razbojništvo/ KZ-a priveden IS žS u Splitu, koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor.

PP SINJ, 25.10.2007. g., prilikom igre većeg broja djece, djevojčica je upala u nezaštićenu i neobilježenu šahtu za oborinske vode, dubine 2,5 m i širine 1 m. Djevojčici je liječnička pomoć pružena u DZ Sinj, nakon čega je odvezena u KB Split gdje su joj utvrđene LTO.
IZVOR: PU SD