Ponedjeljak, 26.09.2022.

40 godina od osnutka Klape Sinj


U prigodi obilježavanja 40 godina od osnutka Klape Sinj, Klub Sinjana Zagreb u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, organizira svečani koncert 09. listopada s početkom u 20 sati.
U programu uz Klapu Sinj sudjeluju njihovi prijatelji i gosti: Zorica Kondža i Joško Banov, Ana Rucner uz gitarističku pratnju Vlade Kalembera, Dražen Žanko uz gudački kvartet, zbor Ivana pl. Zajca i Luku Vidovića na gitari, Toni Eterović te pjevači ansambla Lado, a sve uz voditeljsku palicu Duška Ćurlića.
Ulaznice za koncert mogu se u ograničenom broju kupiti putem on line prodaje na stranicama HNK i na blagajni kazališta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Blagdan Uzvišenja Svetog križa proslavljen na Visokoj


Svake godine o blagdanu Uzvišenja Svetog križa na brdu Visoka (892 m) kod zavjetnog križa slavi se sveta misa za vjernike župa Sinj, Neorić, Dicmo, kao i za hodočasnike iz okolnih mjesta. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta hodočašće na Visoku je odgođeno u subotu 17. rujna te je održano u subotu 24. rujna.

Okupljanje vjernika sa sinjske strane počelo je u 7:30 sati u Radošiću kod Gornjih Župića. Hodočašće zavjetnom križu počelo je molitvom Križnog puta u 8 sati. Križni put predvodio je sinjski župnik fra Antonio Mravak. Meditacije između postaja križnog puta posvećene su bile obiteljima, a hodočasnici su se izmjenjivali u nošenju križa.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR