Subota, 26.09.2015.

IN MEMORIAM: Nikola Tomašević 1952.-2015.



Još je jedna nastala praznina u srcu Sinja. Iznenada je s ovozemnog među zaslužnike rajskog života otišao Nikola Tomašević, nekadašnji sinjski gradonačelnik i prvi vojvoda alkarski suvremene i neovisne Hrvatske.
Nikola Tomašević rođen 1. rujna prije 63 godine u alkarskom i Gospinu gradu, u jednom od najpoznatijih sinjskih plemena Tomaševića. Osnovnu školu i gimnaziju pohađa i završava u Sinju. Nakon završene gimnazije, njegova slijedeća postaja izobrazbe bio je Split, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Vikend pred nama donosi nam dosta sportskih zanimljivosti, od nastupa Alkara u Širokom Brijegu do nastupa naših predstavnika u tri nogometne lige, uz još niz vrlo zanimljivih događaja čiji raspored donosimo u nastavku teksta…

Subota, 26. rujna
Košarka
Turnir u Širokom Brijegu (Alkar, Široki, Jolly, Zrinjski)

Nogomet
Treća HNL-jug, 6. kolo
16,00 h: Hrvace – Primorac (B)
16,00 h: OSK – Jadran LP

Prva ŽNL, 4. kolo
16,00 h: Glavice – Orkan

Druga ŽNL, 3. kolo
15,30 h: Tekstilac – Jadran (S)

IZVOR: WWW.FERATA.HR

...

U studenom ‘Festival obrazovanja i znanosti Sinj 2015.’

Udruga Dalmatinski Centar za znanost, obrazovanje i tehnologiju i Grad Sinj organiziraju ‘Festival obrazovanja i znanosti Sinj’, koji će se održati od 8 do 12. studenog 2015. godine.
Svečano otvaranje festivala održati će se 8. studenog u Sinju, a ovogodišnje teme su obrazovanje, zdravlje, okoliš te suradnja znanosti i gospodarstva. Na svečanom otvaranju zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH prof. dr. Roko Andricevic održati će predavanje na temu: Zašto su obrazovanje i znanost temelj gospodarstva Hrvatske?
Detaljan Program Festivala biti će uskoro javno objavljen, izvijestila je predsjednica Organizacijskog odbora dr. sc. Danica Ramljak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR