Petak, 26.09.2014.

Sastanak Počasnoga odbora za proslavu 300. obljetnice

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Viteško alkarsko društvo Sinj i Grad Sinj, pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, sljedeće godine obilježit će 300. obljetnicu čudesne obrane Sinja 1715.
Tim povodom sutra, 27. rujna 2014. s početkom u 11 sati u Alkarskim dvorima u Sinju, Put Petrovca 12, održat će se prvi sastanak Počasnoga odbora za proslavu navedene obljetnice. Na sastanku se očekuju najviši predstavnici civilnih i crkvenih vlasti te nacionalnih institucija kulture i znanosti.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otkrivanje spomen obilježja Davoru Mariću DrvoličaninuSutra, 27. rujna u 11 sati na predjelu Čugurin brig u naselju Bajagić, upriličit će se otkrivanje spomen obilježja poginulom pripadniku 2. bojne 4. brigade ZNG-a Davoru Mariću Drvoličaninu.
Davor Marić Drvoličanin poginuo je na Čugurinom brigu 27. rujna 1991. godine.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Do danas prikupljeno preko 2700 potpisa za referendumKordinator incijative ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom’ za Grad Sinj, nezavisni gradski vijećnik Miro Bulj izvijestio je kako je više od 2700 građana do danas u Sinju potpisalo peticiju za referendum o prijedlogu izmjena izbornog zakona o izboru zastupnika.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras u Trilju 7. nastavak predstave ‘Večernja škola’Povodom ‘Mihovilskih dana 2014.’, u triljskoj gradskoj kinodvorani večeras u 19 sati i 30 minuta članovi Dramske udruge Most daruju sumještanima novi nastavak ‘Večernje škole’, autorice Nade Lapić.
Tema komedije su nove zavrzlame starih i novih učenika na satu stranog jezika. Kako će profesorica izlaziti na kraj sa svojim učenicima, vidjet će se u sedmom nastavku. Pozvani su svi koji se žele dobro zabaviti i nasmijati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR