Četvrtak, 26.09.2013.

Svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća

Povodom Dana Grada Trilja, koji se slavi na blagdan Svetoga Mihovila 29. rujna, sutra će se u Trilju održati svečana sjednica triljskog Gradskog vijeća. Prije svečane sjednice, koja će početi u 11 sati bit će polaganje vijenaca kod spomenika svetoga Mihovila. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Od ponedjeljka prijenos sjednica GV-a putem live streama

Grad Sinj osigurao je prijenos sjednica Gradskog vijeća. Tako će građani od slijedeće sjednice, koja je najavljena za ponedjeljak 30. rujna, Vijeće moći pratiti putem live streama na web stranici Grada.
Kako doznajemo, sredstva za pokretanje live streama osigurana su u gradskom proračunu, pod stavkom ‘Postrojenja i oprema’, a sredstva uložena u nabavku potrebne opreme iznose nešto više od 14 tisuća kuna. Iz Gradske uprave napominju kako bi osigurana oprema Gradu trebala služiti za ovu i druge slične namjene narednih 10 godina.
Za realizaciju projekta će biti zadužene gradske službe i vanjski suradnici koji su i do sada po potrebi bili uključeni u održavanje i ažuriranje gradske web stranice, tako da s te strane neće biti dodatnih i značajnijih troškova.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Pronađeni ostaci pokojnog fra Joze Olujića?

Prema pisanju današnjeg broja Slobodne Dalmacije, članovi Speleološkog društva ‘Špiljara’ u jami Križnjača podno Kamešnice otkrili su ljudske kosti. Pretpostavlja se kako je riječ o ostacima fra Joze Olujića koji je ubijen krajem listopada 1944. godine, za vrijeme II. svjetskog rata. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR