Ponedjeljak, 26.09.2011.

Dodjela plaketa Grada Trilja

Uoči Dana Grada Trilja, koji se slavi na blagdan Svetoga Mihovila 29. rujna, sutra će se u Trilju održati Svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će biti dodijeljena priznanja Grada. Podsjetimo, odlukom triljskih vijećnika, koji su o dodjeli javnih priznanja raspravljali na svojoj posljednjoj sjednici, ove godine neće biti dodijeljene Nagrade Grada i nagrada Počasni građanin. Triljski grdaonačelnik Ivan Šipić ovakvu odluku je obrazložio riječima kako Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja među pristiglim prijedlozima nije pronašlo zaslužne pojedince. Stoga je donio odluku o dodjeli plaketa i to: za majčinstvo dvjema Triljankama s više djece, Smiljani Dukić iz Košuta koja ima devetero djece i Damiri Lipotić iz Trilja majci osmero djece; Nadi Lapić, predsjednici Dramske udruge Most za dramsko i poetsko stvaralaštvo; Ivanu Voloderu, voditelju Katastra Sinj za izniman doprinos u sređivanju zemljišnih knjiga; KK Cetina Trilj povodom 20 godina uspješnog rada.
Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Trilja održat će se sutra s početkom u 11 sati u gradskoj kino-dvorani.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanke na EU prvenstvuSinjske mažoretkinje sutra, 27. rujna odlaze na Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje će se održati u gradu Bathu od 30. rujna do 02.listopada 2011.godine.
 Sinjske mažoretkinje, kao dio mažoret reprezentacije, Hrvatsku će predstavljati s ukupno 9 koreografija, i to s četri grupne koreografije: Paradna grupa mlađi juniori, Paradna grupa juniori u kojoj su aktualne trostruke europske prvakinje, Paradna grupa seniori, te Tradicionalni mažoret ples seniori, tri dueta minime: Petra i Ana Vučić, kadeti: Bruna Klarić Kukuz i Petra Ugrin, juniori: Stipana Domazet i Ana Buljan, te dva sola minime: Petra Vučić, juniori: Tea Radinović.

Osim Sinjskih mažoretkinja, Hrvatsku će predstvaljati i mažoretkinje iz Čakovca, Donjeg Kraljevca, Goričana, Lipika, Nove Gradiške, Požege, Segeta Donjeg i Splita. Predstavnici Hrvatske, i to njih najboljih 160, natjecat će se u ukupno 33 pojedinačne i skupne kategorije, te 4 dobne skupine.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Rezultati nogometnih susreta:
2. HNL 6. kolo Junak-Gorica 0:0
3. HNL-jug 6. kolo Neretvanac-Hrvace 2:0
4. HNL -jug skupina“B“ Orkan-OSK 5:1
Postira Sardi-Glavice 0:0

ŽNL 4.kolo
Tekstilac-Trogir 3:1

IZVOR: WWW.FERATA.HR
...