Subota, 26.09.2009.

Sajam Braniteljskih zadruga u Koprivnici

Na petom sajmu Zadruga hrvatskih branitelja u Koprivnici, na kojem je svoje proizvode i usluge izložilo više od 210 braniteljskih udruga, predstavile su se i zadruge s područja Dalmacije. U okviru sajma održano je i nekoliko okruglih stolova na kojima se razgovaralo o proizvodima, plasmanu i otkupu proizvoda, kazao je tajnik Braniteljskih zadruga Dalmacije Stipe Efendić.

Održana javna tribina "Gradonačelnik i njegovi suradnici s građanima"

Danas, 26. rujna, u sinjskom kinu održana je javna tribina "Gradonačelnik i njegovi suradnici s građanima". Sinjski gradonačelnik Ivica Glavan i njegovi zamjenici Elena Perković-Paloš i Zoran Vujanović odgovarali su na pitanja upućena gradskoj vlasti. Pitanja su se, najčešće, odnosila na komunalnu problematiku, budućnost deponija Mojanka, mogućnostima kreditiranja poduzetnika, Gradski bazen, vodovod u Bajagiću, Galeriju Stipe Sikirice, probleme radnika Dalmatinke Nove te aktivnosti na Gospodarskoj zoni Kukuzovac.

"Dani Svetog Mihovila"

Predstavljeni suveniri, knjiga i časopis

KULTURNO DRUšTVO TRILJ je u četvrtak 24. rujna 2009. u 19,30 sati u kinodvorani predstavilo triljske suvenire (kape i pregače od narodne nošnje, Tilvrivm - triljska travarica i novi podmetači za čaše s triljskim motivima), knjigu Stipe Krce Grotulja ljubavi - Kad lopoči procvjetaju i časopis Triljski most br. 4. časopis se može kupiti u prostorijama Kulturnog društva (u Trilju preko puta pošte) po cijeni od 50 kuna. ZA čLANOVE KD TRILJ čASOPIS JE BESPLATAN!

Izložba "Uniforme u triljskom kraju"

U prostorijama Kulturnog društva Trilj, u Trilju preko puta pošte, od petka 25. rujna do srijede 30. rujna otvorena je izložba "UNIFORME U TRILJSKOM KRAJU" (stare fotografije i uniforme od Ilira do danas),u suradnji s Brankom Marinović iz Otoka.Održana Izborna Skupština Udruge antifašista Sinja i Cetinskog kraja

U sinjskoj vijećnici održana je Izborna Skupština Udruge antifašista Sinja i Cetinskog kraja. Na skupštini je izabrano predsjedništvo koje će sljedeći tjedan birati predsjednika, dopredsjednika i tajnika Udruge.

Obavijest

Ministarstvo financija i porezna uprava uputili su javni poziv građanima i pravnim osobama s adresom prebivališta, odnosno sjedišta na području gradova Sinj, Trilj i Vrlika te općina Dicmo, Hrvace i Otok, kojima nije dodijeljen osobni identifikacijski broj-OIB, ili nisu preuzeli potvrdu o OIB-u, da se jave u sinjsku Ispostavu porezne uprave 30. rujna od 8,00 do 19,00 sati i 3. listopada od 8.00 do 14.00 sati.

Sport

Utakmicu 6. kola 2. HNL Junak će igrati sutra, 27. rujna, u 16,30 u Zagrebu protiv Rudeša.

Utakmice 4. HNL igrat će se sutra, 27. rujna. Glavice su domaćin Postira, a OSK će igrati u Prološcu kod Mladosti.

županijski ligaš Tekstilac u ovom je kolu slobodan, a čaporice će na gostovanje kod Omladinca iz Vranjica. U Splitu će se sastati Galeb i Vrlika.

Hrvace danas, 26. rujna, s Trogirom igraju utakmicu 6. kola 3. HNL jug. Susret će se igrati u 16,30 sati u Trogiru.

Danas, 26. rujna, u 18 sati u triljskoj športskoj dvorani, u 3. kolu 1. Dukat lige igrat će rukometaši Pršuti Voštane Trilj i đakovo.

U 2. kolu 2. rukometne lige u 16,00 sati u Metkoviću igraju Metković 2 i kamičak. Derbi kola za rukometašice igrat će se danas u Sinju u 17,00 sati, kada će se sastati žRK Sinj i Dalmatinka iz Ploča.

U okviru Mihovilskih dana u centru borilačkih vještina Mugendo u Jabuci danas,, 26. rujna, će se održati natjecanje u amaterskom boksu, ful kontaktu, demonstracije u karateu i ekipno natjecanje žena u katama. Početak je u 17,30 sati, a organizator je Karate klub Cetinka.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras u 19,45 sati prikazuje se akcijski avanturistički film G. I. Joe - Kobrin uzlet.