Petak, 26.09.2008.

Posljednji krug pregovora o zbrinjavanju tehnološkog viška radnika Dalmatinke Nove

Jutros je održan posljednji krug pregovora o zbrinjavanju tehnološkog viška radnika Dalmatinke Nove između sindikata, radnika i Uprave tvornice. Uprava je u načelu prihvatila sindikalne zahtjeve, kaže Iva Radonja predsjednica nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove. Istaknula je kako sindikati od poslodavca traže veće opremnine za radnike koji budu proglašeni tehnološkim viškom. Konačan Nacrt Prijedloga zbrinjavanja radnika trebao bi biti gotov u četvrtak.

Svečana sjednica Gradskoga vijeća Grada Trilja

U Trilju je danas održana svečana sjednica Gradskoga vijeća kojoj je nazočio i ministar znanosti obrazovanja i športa Dragan Primorac. Među uzvanicima bili su i državni tajnici Jozo Sarač i Zdravko Livaković, dožupani Luka Brčić i Anđelka Vuković, rektor splitskog sveučilišta dr. Ivan Pavić, dekan medicinskog fakulteta dr. Stipan Janković, dekan Cetinskog dekanata don Stipe ljubas, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Cetinskog kraja, te drugi gosti.
Na svečanoj sjednici dodjeljene su nagrade Grada Trilja: Luci Vudrag, iz sela Vojnić, koja se bavi narodnom medicinom te tvrtki Vukan Invest za postignuća u gospodarstvu....

Dan Općine Dugopolje

Svečana sjednica Općinskog vijeća, povodom blagdana svetoga Mihovila i Dana Općine, održat će se i u DugopoljU. Sjednica će početi u 18,00 sati, a održat će se u općinskom Domu kulture. Nazočit će joj izaslanik ministra znanosti obrazovanja i sporta Mirko Smoljić, dožupan Luka Brčić, dogradonačelnik Splita Jozo Balić te gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina.

U 19,00 sati otvorit će se izložba kiparskih djela prof. Ante župića pod nazivom "In memoriam Ante župić". Na izložbi će biti prikazano oko 15 umjetnikovih uradaka u bronci, kamenu, gipsu i drvetu. Najpoznatija djela prof. župića su spomenik Gimnazijalka koji je postavljan ispred sinjske Gimnazije Dinka šimunovića, a koji se trenutno nalazi u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu na reastauraciji, raspeti u grobnoj kapelici svetoga Franje u Sinju, te krstionica u franjevačkom samostanu u Sinju.

željko ćurković-najbolji učenik srednjih škola Dalmacije

Učenik sinjske Srednje strukovne škole Josipa Bana Jelačića željko ćurković dobitnik je treće nagrade na Izboru najboljeg učenika srednjih škola Dalmacije, u šk. godini 2007/2008. željko je učenik 3. razreda, smijer kuhar, te je bio u konkurenciji strukovnih škola.
Najboljim učenikom u trogodišnjim strukovnim školama proglašen je Tino Piplica iz Industrijske škole Split, među onima koji pohađaju četverogodišnju strukovnu školu najbolji je Ante Dagelić iz Elektrotehničke škole Split, a od gimnazijalaca se najboljim pokazao Toni Portolan iz Treće gimnazije Split.
Natječaj 5. godinu zaredom organizira Slobodna Dalmacija, a nagrade najboljima uručio je ministar Dragan Primorac.

"Večer folklora" u Trilju

U sklopu manifestacije "Dani sv. Mihovila" koja se održava povodom Dana Grada Trilja, sutra, 27. rujna, će se u Gradskom kinu od 19,00 sati održati Večer folklora. Uz domaćina KUD Tijara iz Tijarice nastupit će KUD-ovi župa Grab, Brnaze, Kamešnica iz Podhuma kod Livna, Kamešnica iz Otoka i Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja. Navedena društva izvest će Cetinsko kolo, Alkarsko kolo, Linđo, Vrličko kolo, završno kolo iz opere Ero s onoga svijeta, Grabsko kolo, Ražanačko kolo, reru, gangu, gusle, diple i dr. Prije nastupa folkloraši će u nošnjama prodefilirati triljskim ulicama. Organizator večeri je udruga "Pokrenimo Tijaricu", a pokrovitelj Gradsko poglavarstvo Trilja.

BLAGDAN SV. MIHOVILA


FOTO: Filip Ratković
U mjesnoj crkvi u Trilju danas, 26. rujna, počinje trodnevnica Svetom Mihovilu, zaštitniku župe i mjesta. Misna slavlja sva tri dana počet će u 18,00 sati.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Duhovnim obnovama-misijama u Vrlici počinje svečani program obilježavanja blagdana Gospe od Ružarja, koja se slavi i kao Dan Grada. Duhovne obnove će predvoditi prof. fra Siniša Balajić i sinjski gvardijan fra Bože Vuleta.

OBAVIJEST

Zbog izgradnje kanalizacijskih kolektora u ulicama Serdara Vučkovića i Kralja Zvonimira primjenjivat će se privremena regulacija prometa. Stanovnicima navedenih ulica bit će omogućen dolazak do njihovih domova kružnim tokom od Matića ulice, Dragaševim prolazom, žankovom glavicom te ispred zgrade Gradske uprave, kao obavezan smjer kretanja. Ovakva privremena regulacija prometa trajat će do 15. studenog.

POSTAVLJENA KUPOLA NA GRADSKI BAZEN

Jučer je postavljena kupola nad školjkom sinjskog bazena. Nakon zagrijavanja vode i postizanja optimalne temperature za kupanje, bazen će se otvoriti za korisnike, pretpostavlja se već početkom idućeg tjedna.

SPORT

Pred nama je sadržajan športski vikend. Sutra, 27. rujna, u 16 sati u 7. kolu 2. HNL Junak dočekuje drugoplasiranog Slavonca iz Starih Perkovaca.

Nogometaši Hrvaca u natjecanju 3. HNL gostuju u Kaštel Starom gdje igraju protiv domaćeg Vala. Početak je u 16 sati. U 6. kolu 4. HNL u nedjelju, 27. rujna, od 16 sati u Grudi igraju Slaven i Glavice, a u 15.30 sati u Otoku OSK i Postira sardi.

U okviru dana Grada i blagdana Sv. Mihovila u Trilju će se danas, 26. rujna, i sutra održati tradicionalni košarkaški turnir. Alkar i Kaštela igraju sutra u 16,30 sati, a u 18.30 sati domaćin Cetina i Solin. Finale turnira igrat će se u subotu, 27. rujna. Istoga dana počinje i turnir za uzrast 96 i mlađe, koji počinje u 09 sati. Nastupit će ekipe: Cetina, Alkar, Trogir i Solin.

29. rujna - Dan policije i blagdan Sv. Mihovila

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, obilježit će Dan policije polaganjem vijenaca na grobove poginulih i umrlih djelatnika, na spomen obilježje u Hrvacama i u zgradi sjedišta Policijske uprave, kao i svečanošću sa domjenkom, upriličenim za predstavnike društvenih i političkih institucija na području grada Splita i županije splitsko-dalmatinske......