Utorak, 26.09.2006.

SPORT

Nakon poraza od Glavica s trenerske klupe Oska odstupio je Ivica Glavan. Sinoć je upravni odbor kluba za privremenog trenera seniorske ekipe postavio trenera juniora Petra Džaju, koji će ekipu voditi u sljedećoj utakmici protiv Vira koja će se igrati u Polači.

Nogometni klub Trilj uputio je zamolbu Hrvatskom saboru da pomogne razvoj nogometne škole u koju bi bila uključena djeca svih jedinica lokalne samouprave s područja Cetinske krajine. Zamolbu su, kako ističu, temeljili na činjenici kako je spomenik Gaju Liberiju pronađen u triljskom naselju Gardun, a ovaj spomenik je i od strane stručnjaka iz područja arheologije proglašen prvim nalazom kojim se ukazuje da su to bili počeci stvaranja nogometa, ne samo u ovom kraju nego u Europi.

Povodom blagdana Gospe od Rožarija, Mjesni odbor velić organizira Treću uličnu atletsku utrku koja će se održati u nedjelju, 1. listopada.

I u župi Bajagić - Obrovac, povodom blagdana Rožarice organizira se turnir u balotama i kartama, koji počinje u subotu, 30. rujna u 14,00 sati.

Na mušičarskoj olimpijadi koja je održana u Portugalu prvo mjesto osvojila je reprezentacija češke. Hrvatski ribiči osvojili su 9. mjesto ispred SAD-a i Engleske, a za našu reprezentaciju nastupili su i članovu Udruge mušičara IMAGO Sinj Vladimir Alebić i Joško šuća.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA

Zakazana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja za dan 28. rujna 2006. s početkom u 8,30 sati u prostorima Gradske vijećnice Grada Sinja sa slijedećim dnevnim redom:
...

ODRžANA 38. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA



Danas, 26. rujna 2006. godine, održana je 38. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Sinja. Razmatralo se 6 točaka dnevnog reda.
Primljena je na znanje informacija o aktualnoj situaciji oko odlagališta komunalnog otpada «Mojanka». Uskoro slijedi trasiranje podzemnih tokova i izrada hidrogeoloških karata.
...

"DANI SV. MIHOVILA" U TRILJU

U okviru Triljskih Mihovilskih dana niz je događanja. Danas počinje trodnevnica svetomu Mihovilu u tamošnjoj crkvi koju će uveličati zborovi sa područja Cetinskog kraja. Krunicu i svetu misu od 18 sati predvodi dr. don Ivan Bodrožić.

Sinoć je otvorena izložba Likovne udruge Tilurium. Posjetitelji mogu pogledati više od dvadeset novijih slikarskih i kiparskih radova članova udruge

Predstavljanje knjige Irene Grubišić - čabo «Pješčani krugovi» i lista za kulturu «Triljski most» održat će se večeras u gradskom kinu u 19,30.

Kulturna udruga Trilj otvara izložbu narodnih nošnji triljskoga kraja i starih razglednica. Izložba će biti postavljena u gradskoj vijećnici. Otvaranje je u 20 sati i 15 minuta.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

U restoranu Dalmacija u Trilju održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvao veliki broj davatelja s područja Trilja i okolice. Akciju su organizirali gradsko društvo Crvenog križa Sinj i triljski klub dobrovoljnih darivatelja krvi, a prikupljena je 31 doza krvi.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima od 9,00 do 12,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području naselja Satrić, Peruća, Potravlje i Maljkovo.

Bez električne energije do petka, u vremenu od 8,30 do 14,30 bit će i potrošači na području Općine Otok, zaseoci Brčić, Smoljo, Radnić, Katić i Marinović.