Ponedjeljak, 26.09.2005.

BLAGDAN SVETOG MIHOVILA U TRILJU

Povodom blagdana Svetog Mihovila i Dana Policije, u znak sjećanja i zahvalnosti policajcima poginulim za slobodu Hrvatske jutros je izaslanstvo policijske Uprave Splitsko dalmatinske položilo cvijeće i zapalilo svijeće pred Središnjim Križem na Gradskom groblju Lovrinac.

Izaslanstvo Uprave najavilo je polaganje vijenaca u 12 sati na spomen obilježje u Hrvacama. Dodajmo kako je sutra osim akcije darivanja krvi i prigodnog domjenka , na rasporedu malonogometna utakmica između veterana policije i veterana Hajduka na igralištu NK Dalmatinac.


Triljani ulaze u završnicu priprema povodom blagdana Svetog Mihovila. Devetnicom i misama duhovno se pripremaju za završnicu obilježavanja kada će procesiju i misno slavlje predvoditi vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac.

Od jučer blagdanskom ozračju trodnevnice pridružili su se u crkvi Svetog Mihovila u Trilju pjesmom župni zborovi Graba i Otoka, folklorne skupine kao i župni zbor Svetišta Gospe Sinjske.

Sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će se dodjeliti osobne i kolektivne nagrade Trilja obilježava se dan Grada. Uz Blagdan Svetog Mihovila središnja zanimljivost je poznati robno stočni sajam.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U VRLICI

Predstojećeg vikenda i Grad Vrlika obilježava svog zaštitnika Gospu od Ružarija. Kako ističe član poglavarstva Jure Plazonić svečanost započinje već ovog četvrtka odlaskom u Zagreb, polaganjem vijenaca na grobove prvog Hrvatskog predsjednika Dr Franju Tudjmana, mistra obrane Gojka šuška i Vrličkog pjesnika Milana Begovića

Petak je prepoznatljiv s sportskim zbivanjima, zabavom i kulturno umjetničkim programom. U subotu su na redu Gradska zbivanja, svečana sjednica za dodjelu osobnih i kolektivnih nagrada, a u večernjim satima, dodaje gosp Plazonić, zabava i koncert upriličen s svečanim vatrometom.

Nedjelja kao blagdanski dan započinje s verskim slavljem procesijom i svetom misom koju će predvoditi i propovijedati povincijal Fra željko Tolić.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARIJA U BAJAGIćU

Gospa od Ružarija zaštićuje i svečano se obilježava u župi Bajagić-Obrovac. Obilježavanje kreće već od ove subote koncertom marka Perkovića Tompsona i Tihe Orlića, na platou ispred crkve u Bajagiću.

Desetodnevno druženje bit će upotpunjeno sportskim, kulturnim glazbenim i vjerskim događajima.

Program trodnevnice povodom blagdana Gospe od Ružarija u župi Bajagić-Obrovac vodi dr.Don Ante Mateljan, a samu procesiju na završnoj svečanosti Fra Mirko Marić.


VRIJEME

I danas pretežno sunčano i toplo vrijeme. Temperatura zraka do 25 stupnjava Celzijevih.