Ponedjeljak, 26.08.2019.

Sinj: Mlada misa fr. Josipa Dolića

 
U nedjelju, 25. kolovoza 2019., fr. Josip Dolić je – u zajedništvu s braćom svećenicima, bogoslovima, časnim sestrama i župljanima – slavio mladu misu u crkvi Gospe Sinjske. Tako nakon godinu dana župna zajednica Gospe Sinjske ponovno slavi mladu misu sa svojim mladomisnikom.

Mladomisnik je zajedno s propovjednikom fr. Franom Prcelom, provincijalom dominikanaca fr. Slavkom Sliškovićem, gvardijanom fra Antom Čovom, župnikom fra Pericom Maslaćem te ostalom braćom svećenicima (ukupno 17) i poslužiteljima u procesiji pristupio oltaru.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nakon 8 godina ponovo kreće ‘Open fun football schools’

 
Nakon osmogodišnje pauze, Zajednica športskih udriga Grada Sinja ponovno kreće sa projektom ‘Open fun football schools’ koji je prvenstveno namijenjen dječacima i djevojčicama dobi od 6 do 13 godina, željnim zabave i druženja kroz razne oblike kretanja, hvatalice, štafete, lovice, poligone, ali i kroz učenje i usvajanje novih vjestina kroz različite i nove oblike kretanja.

Projekt traje 4 dana, počevši od sutra, 27. kolovoza na Gradskom stadionu Junaka od 17 do 19,30 sati, drugi dan 28. kolovoza od 17,30 do 19,30 sati na SC Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić-Tekstilac, a zadnja dva dana 29. i 30. kolovoza na stadionu NK Glavica 1991- u Glavicama od 17,30 do 19,30 sati.

Projekt je besplatan za svu djecu koja će dobiti i promotivne majice projekta. Još uvijek ima mjesta za prijave koje se mogu obaviti na brojeve mobitela 0955758730 Hana i 098597465 Josip.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Krolo i Jakić drugi na ITF turniru u Skopju

 
Članovi Teniskog kluba Split, mladi Sinjanin Karlo Krolo i Splićanin Marino Jakić, nastavljaju niz dobrih rezultata u parovima.

Na ITF turniru do 14. godina 4. ranga u Skopju osvojili su drugo mjesto. Interesantno je da su u finalu porazeni od para kojeg su pobjedili u finalu prethodnog turnira i time dokazali da su medju najboljim parovima u regiji.

Krolu i Jakića već danas očekuje novo natjecanje i to na turniru u Domžalama u Slovenij
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Završen Kamičak Etno Festival

 
U subotu, 25. kolovoza održana je druga večer Kamičak Etno Festivala, a time je ujedno zaključen i ovogodišnji festivalski program.

Iako su se u popodnevnim satima nad Sinj i Kamičak nadvili ne baš bezazleni oblaci, kiša je na sreću zaobišla Kamičak Etno. Međutim, kasnila je tonska proba pa je sinoćnji program započeo s polusatnim kašnjenjem. Prva je pred publiku izašla Kazan ekipa s tradicionalnim pjesmama ‘o ljubavi, smrti i rakiji’ upakiranima u suvremenu i suverenu vokalno-instrumentalnu interpretaciju. Kazan broji sedam članova, među kojima su svi fantastični glazbenici, ali ljubav sinjske publike pobrale su dvije dame – Dunja Bahtijarević s očaravajućim vokalom i Lucija Stanojević s virtuoznom izvedbom na violoni. Nakon Kazan uslijedio je nastup Patrick Walker Trija – Patricka Walkera, Ivana Bilića i Hrvoja Sudara – koji su pokrenuli publiku u ritmu engleskih, škotskih i irskih tradicionalnih pjesama. Vrhunski glazbenici, ali prije svega srdačna i topla komunikacija s publikom pokazala se pravim receptom za uspjeh.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR