Subota, 26.08.2017.

Preminuo general Petar Šimac


Puno je životnih trenutaka s kojima čovjek ima određenu borbu, sa željom nastavka životnog puta.
Iako je u svom životu, uključujući i ratno razdoblje, imao podosta takvih trenutaka general-bojnik Petar Šimac svoju životnu borbu okončao je jučer u Splitu u 81. godini života. Teška bolest bila je nepremostiva prepreka za ići dalje.
General Šimac rođen je u Sinju 3. srpnja 1936. godine. Nakon osnovne škole i gimnazije u rodnom gradu pohađao je Vojno – pomorsku akademiju bivše vojske koju završio 1959., a višu Vojno-pomorsku akademiju završio je 1969. godine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjsko Gradsko vijeće u ponedjeljak raspravlja o izgradnji dvorane

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Sinja, Joško Kontić, dipl.nov., na temelju članka 120.a Poslovnika Gradskog vijeća Grada Sinja (Službeni glasnik Grada Sinja broj – 2/10 i 2/13), a na inicijativu gradonačelnice Grada Sinja, gđe. Kristine Križanac, sazvao je 1. tematsku sjednicu (izvanrednu) sjednicu Gradskog vijeća za dan 28. kolovoza 2017. godine (ponedjeljak) u 17 sati.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kreće Treća HNL-jug; Junak otvara u Biogradu, Hrvace domaćin Neretvancu

Ove subote s natjecanjem započinje i Treća HNL-jug u kojoj ove godine participiraju dva kluba s područja Cetinske krajine, Junak i Hrvace. Obje momčadi doživjele su podosta promjena, a kako će se to odraziti na prezentacije, ostaje da vidimo…
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR