Srijeda, 26.08.2015.

Obilježena 74. godišnjica strijeljanja pripadnika Prvog splitskog i solinskog partizanskog odredaU organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista iz Sinja i Splita danas je obilježena 74. obljetnice formiranja i strijeljanja pripadnika Prvog splitskog i solinskog partizanskog odreda.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mažoretkinje i glazba na festivalu u Lille-u

Večeras Sinjske mažoretkinje i Gradska glazba Sinj putuju u Francusku na festival u grad Lille.
Do ove suradnje je došlo na poziv francuske turističke agencije F.V. productions, koja je zahvaljujući uspjesima Sinjskih mažoretkinja ne europskim prvenstvima, te uz posredstvo gospođe Nataše Puhalo iz Mostara, saznala za njih odlučivši se i pozvati ih na jedan od festivala.
Na ovakvim tipovima festivala uz tim mažoretkinja obvezna je i glazba, pa se kao logičan partner tu nametnula Gradska glazba Sinj koja je prihvatila poziv od mažoretkinja.
Mažoretkinje i glazba će tako u Lille-u odraditi četiri nastupa, dva u subotu, dva u nedjelju. Nastupi su podjeljeni u dva dijela, prezentacijski – statični nastupi na trgovima te defile po ulicama grada Lille-a.
Uz Lille mažoretkinje i glazba će posjetiti i Munchen gdje zbog zakonskih obveza moraju raditi pauzu od devet sati, zatim Pariz i Salzburg na povratku koji je predviđen za utorak rano ujutro.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kriminalističko istraživanje nad dvije osobe zbog požara u vojarni

Kao što smo izvijestili, jutros oko 5 sati i 15 minuta u bivšoj vojarni ‘Ivaniš Nelipić’ izbio je požar, kojeg su sinjski vatrogasci lokalizirali oko 6 sati.
Kako doznajemo, u tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe koje se dovodi u vezu s požarom. Ovu informaciju potvrdila nam je Sanja Nazlić iz Ureda za informiranje Policijske uprave splitsko-dalmatinske:
‘Oko 5 sati i 15 minuta jutros u Sinju, u Ulici Domovinskog rata u napuštenom objektu izbio je požar. Nema ozlijeđenih osoba, požar je lokaliziran te slijedi obavljanje očevida u cilju utvrđivanja uzroka i nastale materijalne štete, a na dvije osobe koje se dovode u svezu s događajem je u tijeku kriminalističko istraživanje.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Požar u bivšoj vojarni ‘Ivaniš Nelipić’

Jutros oko 5 sati i 15 minuta izbio je požar u prostorijama bivše vojarne ‘Ivaniš Nelipić’ u Sinju.
Na teren je izašlo šest vatrogasaca sinjskog DVD-a s tri vozila, a požar je lokaliziran oko 6 sati. Zbog vatrogasnih vozila otežano je prometovanje Ulicom Domovinskog rata pa se promet odvija uz fizičku regulaciju.
Očevid će obaviti djelatnici PP Sinj, nakon čega bi trebao biti poznat uzrok požara.
IZVOR: WWW.FERATA.HR