Petak, 26.08.2011.

Suglasnost za zakup zemljišta

Povjenstvo za provedbu javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH jučer je dobilo Suglasnost Ministarstva poljoprivrede na Odluku o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup državnog poljoprivrenog zemljišta. Suglasnost se odnosi na svih 31 parcelu, izuzev č.z.1961, 1965 i 1968 k.o. Turjaci, zbog prigovora koji su uputili troje poljoprivrednika.

Povjerenstvo je dužno Ministarstvu dostaviti njihove ponude kako bi utvrdili da li je izbor za te čestice sukladan kriterijima prava prvenstva iz čl.36. Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Za sve ostale poljoprivrednike pripremiti će se Ugovori, koji će se uputiti na prethodno mišljenje Državnom odvjetništvu, a nakon toga novi zakupci će biti uvedeni u prostor.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Komemoracija na RudušiU organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinskog kraja u Sinju je jutros održana komemoracija povodom 70 godina od stradanja Prvog splitskog partizanskog odreda, čija je 24 člana streljala talijanska vojska na današnji dan - 26. kolovoza 1941. godine. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Informacija o sufinanciranju kupnje udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola

Temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja (čl. 12. toč. 3.a) Grad Sinj će i ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području Grada Sinja, kojima prihod po članu obitelji za mjesec prije podnošenja zamolbe ne prelazi iznos od 700,00 kuna, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi.

Obitelji sa četvero i više djece na redovnom školovanju ostvaruju ovu subvenciju ako im iznos primanja po članu obitelji ne prelazi 2.000,00 kuna.
Novčani iznosi kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika su:
-300,00 kuna učencima od 1. do 4. razreda osnovne škole;
-700,00 kuna učenicima od 5.do 8. razreda osnovne škole i srednjih škola.

Odluku o isplati subvencije donosi Socijalno vijeće Grada Sinja.

Obrazac za podnošenje zamolbe kao i ostale informacije glede narečene subvencije zainteresirani mogu dobiti u Uredu Grada (soba 29 i 37 ili na tel.708-608, 708-619 i 708-620) tijekom radnog vremena.

Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do  16. rujna 2011. godine.

IZVOR: GRAD SINJ

Sutra u Gali velika fešta folkloraGALA – U organizaciji KUD- a KRENICA u Gali se i ove godine, 27. kolovoza, održava Večer folklora pod nazivom “OJ, KRENICO, KO TE NE BI PIO, KOD TEBE ME DRAGI ZAMIRIO”. Galjanima u goste dolaze društva iz Hercegovine; HKUD UZARIĆI iz Uzarića kod Širokog brijega te HKUD DINARA iz Livna te hrvatska društva; KUD ŠĆITARJEVO iz Šćitarjeva kod Velike Gorice, KUD FILIP DEVIĆ iz Splita, KUD SLOGA iz Vinjana, KUD TIJARA iz Tijarice, KUD ŽUPE GRAB iz Graba te ženska klapa KOŠUTA iz Košuta.

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

...

Misa zadušnica za fra Franu

Misa zadušnica za pok. fra Franu Bilokapića, župnika Hrvaca, koji je preminuo 16. kolovoza 2011. godine, u 71. godini života, bit će služena sutra u Hrvacama, u 18 sati. Misu će predvoditi fra Joško Kodžoman uz koncelebraciju više svećenika.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ribolov šarana za žene na Plani

Športsko ribolovna udruga 'Cetina Sinj' organizira u subotu 27. kolovoza tradicionalno natjecanje u ribolovu šarana za žene. Naravno, pozivnica vrijedi i za sve ostale članove udruge, kadetskog i seniorskog uzrasta, a pogotovo članove HRV-i.
 Okupljanje na Plani, ispod Košuta, započinje u popodnevnim satima, a samo natjecanje u 16 sati. Tri sata ribolova bit će dovoljno na starom koritu Cetine da se vidi tko je spretan i sretan. Natjecanje će biti paralelno organizirano za žene i muškarce. Organizator će priskrbiti nagrade i pripremiti okrjepu.

Sudačka ekipa će dati upute za pravila ribolova, a neće izostati zabava i druženje poslije natjecanja. Prijave za natjecanje u prodavaonicama riboopreme u Sinju do 14 sati u subotu.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini cesta vozi se uz povoljne vremenske uvjete i bez ograničenja. Pojačan je promet u blizini turističkih središta na obali i na Istarskom ipsilonu gdje se prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija vozi se u koloni dugoj oko 3 km. Zastoji su mogući na dionicama gdje su radovi.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zatvoreni su:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba.

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će u subotu od 4 do 14 i u nedjelju od 14 do 23 na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti D1.
IZVOR: HAK
...