Četvrtak, 26.08.2010.

Kronika 93

Oko 14,00 sati izbio je požar u ulici Domovinskog rata u Sinju. Požar je ubrzo ugašen, a izgorjelo je 50 metara kvadratnih trave.

Kronika 92

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga danas su dovršili kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom i 48-godišnjakom. Oni su zatečeni jučer, oko 13.00 sati u mjestu Otišić, u nasadu sa 108 komada stabljika indijske konoplje za vrijeme sječe navedenih. Uz odgovarajuću kaznenu prijavu privedeni su istražnom sucu Županijskog suda.

Obavijest

Braniteljska zajednica „Patriot“ poziva sve bivše pripadnike 2. satnije 3. bojne 126. brigade, tzv. Kuštrine satnije, na 3. tradicionalnu obljetnicu koja se obilježava na poligonu Patriot. Svečano postrojavanje biti će u subotu, 28. kolovoza, u 18,00 sati. Sve informacije mogu se dobiti na broj 098/920-8319.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece sutra, 27. kolovozoa, će u 19,00 sati, u Dvorani Čudotvorne Gospe sinjske održati redovnu godišnju skupštinu. Iz Udruge pozivaju sve obitelji obogaćene djecom, sve članove Udruge i sve druge ljude dobre volje da dođu na skupštinu kako bi se upoznali s njihovim programom i ciljevima.

Obavijest

Grad Trilj uputio je poziv za davanje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Trilja. Inicijative se podnose Odboru za javna priznanja Grada Trilja u gradskoj upravi, do 10. rujna.

Obavijest

Dječji vrtić Žabica iz Otoka obavijestio je kako s radom počinju u srijedu, 01. rujna, i to prema rasporedu: jutarnji program od 06,30 do 13,30, te popodnevni program od 13,30 do 18,00 sati

Obavijest

U ponedjeljak, 30. kolovoza, će se u Gradskoj vijećnici održati redovna izborna skupština Udruge za mali nogomet Sinj. Sve ekipe koje su članice Udruge moraju imenovati dva predstavnika koji će sudjelovati u radu skupštine s pravom glasa. Početak je u 19,00 sati.

Obavijest

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi  u ovoj školskoj godini osiguralo je  financijska sredstva u svrhu nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola, te za financiranje međumjesnog prijevoza učenika srednjih škola. 
Jednokratnu pomoć radi nabave školskih udžbenika i drugih nastavnih sredstava odobravat će Centar za socijalnu skrb, korisnicima  prava na stalnu pomoć i korisnicima prava na skrb izvan vlastite obitelji kojima je smještaj osiguran u udomiteljskoj obitelji, a polaznici su osnovne ili srednje škole.

U sinjskoj ispostavi Porezne uprave za obradu je ostalo još 450 prijava

Od ukupno zaprimljenih 13980 prijava poreza na dohodak u prošloj godini, sinjskoj ispostavi Porezne uprave za obradu je ostalo još 450 prijava. Očekuje se kako će sve prijave biti obrađene do sredine rujna, nakon čega će ići i isplate.

Obavijest

Zbog radova sanacije mosta za sav promet je zatvorena županijska cesta Potravlje–Satrić. Promet je reguliran reguliran privremenom prometnom signalizacijom.

Stanje na cestama

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u Lici. Opreznije treba voziti dionicom autoceste A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok.
Brza cesta Solin-Klis (D 1) bit će zatvarana na 15 minuta u vremenskim intervalima između 17 i 17,30h.
IZVOR: HAK