Srijeda, 26.08.2009.

OBAVIJEST

Iz Kamička d.o.o. obavijestili su kako će sutra, 27. kolovoza, od 14 do 17 sati obnavljati horizontalnu signalizaciju u ulicama: Glavička, Vujanovićev prolaz, Stjepana Gunjače, žrtava rata i fratarski prolaz. Stoga su zamolili sve vlasnike automobila da u tom periodu automobile parkiraju na zemljanoj površini iza fast fooda u Glavičkoj ulici.

OBAVIJEST

Kroz program Kulturnog ljeta za djecu i mlade Udruge Srma ovoga ljeta je prošlo 82 djece uglavnom osnovnoškolaca. Kroz dva mjeseca djeca su pohađala nekoliko kretaivnih radionica naučila šiti, plesti glumiti. Na kraju sinjskog kulturnog ljeta sutra, 27. kolovoza, od 19 sati djeca će se predstaviti svojim radovima na košarkaškom igralištu u Sinju.

OBAVIJEST

Zbog nezadovojstva radom stečajnog upravitelja Vedrana Dragičevića predsjednici dvaju sindikata koji djeluju u Dalmatinci Novoj, Ivo Delonga i Iva Radonja pozvali su sve radnike na sastanak koji će se održati u petak u 9 sati ispred zgrade tvornice. Naime, kako nam je rekla Iva Radonja sindikat nije zadovoljan zadržavanjem u radnom odnosu onih koji su ih kako kaže doveli u tu stečaj, a smatraju kako se cijeli proces odvija suviše sporo uz oslanjanje, po njima, na krive osobe u tvrtci.

OBAVIJEST

šPORTSKO DRUšTVO BISKO ORGANIZIRA MALONOGOMETNI TURNIR
Turnir traje od 6.9.2009. do 20.9.2009. Igra se sustavom 4+1, nagrađuju se i najbolji pojedinci.
NAGRADE:
1. mjesto: 6 000 kuna + pehar i zlatna medalja
2. mjesto: 4 000 kuna + pehar i srebrena medalja
3. mjesto: 2 000 kuna + pehar i brončana medalja
4. mjesto: pehar
Kotacije po ekipi iznose 300 kuna, a uplate je moguće izvršiti na žiro-račun: 2330003-1100389374 športsko društvo \"BISKO\". Prijave traju do 4.9.2009. (petak) do 19 sati, a isti dan u 20 sati je izvlačenje parova u prostorijama Osnovne škole Bisko.
Informacije i prijave na brojeve 091 / 250-79-59, 091 / 954-64-41.

KRONIKA 92

Nakon pada s konja, sinoć oko 20,30 sati teže tjelesne ozljede zadobila je trinaestogodišnja djevojčica koja je zadržana na liječenju u KBC-u Split. Nesreća se dogodila na terenima Konjičkog kluba u Košutama gdje je 13-godišnjakinja, u društvu instruktorice jahala konja. U jednom trenutku konj koji je bio u galopu spotaknuo se i pao te je u prevrtanju prešao preko djevojčice, rekla nam je Kristina Sladojević iz PU Splitsko-dalmatinske.

Jučer se u ranim jutarnjim satima iz obiteljske kuće u Sinju, osobnim automobilom marke škoda Fabia karavan, tamno plave boje reg. oznaka ST 462 LR u nepoznatom pravcu udaljila 59 - godišnja T. M. Visoka je oko 170 cm, srednje tjelesne građe, kratke crne kose. Na sebi je imala bijele tenisice. Mole se građani koji primjete osobu koja odgovara ovom opisu ili imaju bilo kakve korisne informacije koje bi bile od pomoći, da se jave u najbližu policijsku postaju na broj 92 ili obitelji na broj 821-468; mob 098 646 424.

U ODNOSU NA ISTI MJESEC 2008. 12,5% VIšE NEZAPOSLENIH U CETINSKOM KRAJU

Nezaposlenost u Cetinskom kraju u naglom je porastu. Pokazuju to podaci ispostava zavoda za zapošljavanje u Sinju i Trilju. U srpnju je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, nezaposlenost porasla za 12,5 posto. Najalarmantnije je stanje u Trilju. Tamo je u godinu dana broj nezaposlenih porastao za 23 %. Nešto bolja situacija je u sinjskoj ispostavi, koja pokriva gradove Sinj i Vrliku, te općine Otok, Hrvace i Dicmo. U tim je mjestima broj nezaposlenih porastao za 9 %.
Najveći broj od 373-je novoprijavljenih u srpnju su u evidenciju nezaposlenih došli iz radnoga odnosa. Razlozi su stečajevi većih poduzeća, otkaz ugovora o radu te prestanak važenja ugovora o radu na određeno vrijeme. Porastao je i broj osoba koje primaju novčanu naknadu za nezaposlene i nešto ih je manje od 900. Dobra vijest je da je iz evidencije Zavoda prošli mjesec posao pronašla 181 osoba što je nešto više nego u lipnju.

OBAVIJEST

U prostor Gospodarske zone Kukuzovac jutros je uvedeno sedam investitora koji su kupili zemljište za gradnju poslovnih objekata. Oni će u sinjskoj Zoni graditi objekte za proizvodne djelatnosti.

OBAVIJEST

Temeljem Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja (čl. 11. toč.3) Grad Sinj će ove školske godine sufinancirati kupnju udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na području grada Sinja, kojima prihod po članu obitelji ne prelazi iznos od 700,00 kn, a ne ostvaruju ovakvu pomoć po nekoj drugoj osnovi. Novčani iznos kojim će se sufinancirati kupnja udžbenika utvrditi će Socijalno vijeće Grada Sinja na sjednici u rujnu.

Obrasce za podnošenje zamolbi kao i ostale informacije glede subvencije zainteresirani mogu dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti (soba 37 ili na tel.708-619) tijekom radnog vremena.

Zamolbe se predaju u pisarnicu Grada Sinja osobno ili poštom najkasnije do 15. rujna 2009. godine.

OBAVIJEST

Općina Otok će za isplatu subvencija za kupnju školskih udžbenika osnovnoškolcima izdvojiti oko 100 tisuća kuna. Pravo na subvenciju imaju korisnici dječjeg doplatka. U općinsku upravu trebaju dostaviti kopiju rješenja o pravu na doplatak.

68. OBLJETNICA STRIJELJANJA PRIPADNIKA 1. SPLITSKOG PARTIZANSKOG ODREDA

Na obnovljenom spomeniku u Ruduši, u organizaciji Udruge antifašista Sinja i Cetinskog kraja obilježena je 68. godišnjica strijeljanja pripadnika 1. splitskog partizanskog odreda. Vijence su položili rodbina strijeljanih, predstavnici antifašističkih udruga Splita, Trogira, Makarske i Sinja, te SDP-a.