Utorak, 26.08.2008.

Mtb i cikloturistički maraton "Zagora 2008"VAžNA OBAVIJEST!
Obavještavamo sve zainteresirane za učestvovanje u maratonu "GRAND PRIX DALMATINSKE ZAGORE 2008" da smo zbog greške na serveru ostali bez prijava koje su poslane do 20.8.2008. Stoga molimo sve koji su svoje prijave poslali prije tog datuma da to učine ponovno. Ista molba se odnosi na sve zainteresirane koji su nam pisali sa pitanjima o maratonu. Molimo vas da prihvatite ispriku zbog neodgovorenih mailova !

Turistička zajednice Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa udrugom Bicikl organizira cikloturistički i mtb maraton koji će se održati 5.,6. i 7. rujna sa startom prve etape u Vrlici i ciljem treće - završne etape u Vrgorcu. Osiguran je bogati fond nagrada za sportaše i biciklistički izazov za rekreativce. Upoznajte Zagoru na najbolji mogući način, sa bicikla.
IZVOR:www.bicikli.hr
...

Sastanak u \'Dalmatinci\': prvo plaće, pa onda programNakon dvije odgode u utorak su se ipak uspjeli sastati svi socijalni partneri u Dalmatinki Novoj, koji su razgovarali o nacrtu Programa zbrinjavanja viška radnika.

Na sastanku su bili predstavnici sva tri sindikata u tvornici, predstavnici Uprave tvornice, pravni zastupnici sindikata i Vitomir Begović ispred vladinog ureda za socijalno partnerstvo. Upravu je zastupao Frano Poljak jer se talijanski poslodavci, braća Ladini nisu pojavili.

Dogovoreno je da će se pristupiti izradi Programa zbrinjavanja viška radnika koji će se dati sindikatima na uvid kako bi mogli dati prijedloge i primjedbe. Odvjetnik Zoran Vujanović odbacio je Prijedlog programa koji je navodno već izrađen te objavljen u nekim medijima uz tvrdnju kako ne može biti kriterij za proglašavanje radnika viškom to što je bio na bolovanju ili sudjelovao u štrajku.

Frano Poljak je bio iznenađen tvrdnjom Vujanovića kako postoji program koji je već objavljen u javnosti te negirao da je Uprava takav program izradila.

Jozo Marić koji zastupa HUS je rekao kako će se svi socijalni partneri potruditi da budući Program bude izrađen prema Zakonu o radu te da će poslodavci morati obrazložiti razloge zbog kojih će netko biti proglašen viškom u tvornici.

- Iz programa mora biti vidljivo da se radi o višku radnika iz gospodarskih, a ne nekih drugih razloga, rekao je Marić.

Iva Radonja iz Nezavisnog sindikata je također podržala stav da se jasno razluči koji su kriteriji za određivanje viška. - Naglašavam da ćemo Program prihvatiti tek kad poslodavci isplate šest zaostalih plaća, rekla je Radonja.

Ona je također komentirala oglas koji je izvješen na ploči u tvornici u kojem HUS navodi kako Radonja iznosi neistine u medijima te sotonizira tvrtku u kojoj radi i prima plaću.

- To je još jedna u nizu igara Joze Marića i povjerenice Ankice Bešlić iz HUS-a ali ja sam navikla na takve objede. Stojim iza svojih riječi i dalje ću se boriti isključivo za radnička prava, rekla je kratko Radonja.

- čeka nas veliki posao. Nadam se da će Program biti gotov do kraja ovog mjeseca. što se tiče zaostalih plaća odvjetnici radnika i poslodavac se trebaju dogovoriti što su potpisali odnosno koje su rokove za isplatu dogovorili, rekao je Vitomir Begović.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

ODRžANA 86. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Sinjsko poglavarstvo danas je na svojoj 86. sjednici prihvatilo Prijedlog odluke o financiranju izgradnje komunalne infarstrukture dijela 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac i nadzora na izgradnji objakata komunalne infrastrukture u 1. fazi. Za financiranje izgradnje komunalne infrastrukture 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac i stručnog nadzora na izgradnji objekata komunalne infrastrukture, Grad Sinj će osigurati sredstva u visini od 46 milijuna kuna i to iz ovogodišnjeg proračuna te proračuna u 2009. i 2010. godini. Ovo je bila jedina točka današnje sjednice poglavartsva, kazao nam je gradonačelnik Ivan Nasić. Društvo Gospodarska zona Kukuzovac provest će sve potrebne radnje za ustupanje radova na izgradnji komunalne infrastrukture 1. faze Zone i za ustupanje usluga vršenja stručnog nadzora nad izgradnjom objekata komunalne infrastrukture.
Do kraja ovoga tjedna trebao bi se održati sastanak Nadzornog odbora Gospodarske zone Kukuzovac, nakon kojega bi bio objavljen natječaj za izbor izvođača radova na kompletnoj infrastrukturi 1. faze Gospodarske zone Kukuzovac.

OBILJEžENA 67 . GODIšNJICA STRIJELJANJA 24 čLANA 1. SPLITSKOG PARTIZANSKOG ODREDA

U Sinju je danas obilježena 67. godišnjica strijeljanja 1. Splitskog-partizanskog odreda. Talijanska vojska je 26. kolovoza 1941. godine na Ruduši u Sinju strijeljala 24 člana ovoga odreda. Komemorativni skup održan je u 9,30 sati, a komemoraciji su nazočili predstavnici Grada Sinja, Udruga antifašističkih boraca Sinja, Udruga antifašističkih boraca županijskog odbora i grada Splita, te rodbina i prijatelji strijeljanih boraca.

OBAVIJEST

Jučer su svim osnovnim školama na području Cetinskog kraja isporučeni besplatni udžbenici. Do kraja ovoga tjedna udžbenike bi trebale dobiti i sve četiri sinjske srednje škole, kazala je Marija Pisac iz Poduzeća-distributera udžbenika za područje Splitsko-dalmatinske županije.

KINO DANAS

Na repertoaru sinjskog kina večeras su dva filma. U 18,30 sati prikazuje se animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik "Kung Fu Panda", a u 20,00 sati "Batman - vitez tame".

SPORT

Danas, 26. kolovoza, u 17,30 na igralištu u Glavicama odigrat će se prijateljska utakmica između nogometnih klubova Glavice i Junak.

Nastavljeno je natjecanje u boćarskim ligama. U 1. županijskoj ligi boćari Sinja pobijedili su Vis 14-8 i sada se nakon 14. kola nalaze na 2. mjestu iza ekipe Mirca s jednim bodom zaostatka. U 2. županijskoj ligi Potravlje je poraženo u Baškoj Vodi 13-9, a susret između Bitelića i Dugopolja je odgođen.