Nedjelja, 26.08.2007.

Novi Rogošićev poduhvat: Od Afrike do Europe plivajućiTalijanske su vlasti plivačkom maratoncu Veljku Rogošiću odobrile da od Tunisa dopliva do Sicilije i tako plivajući spoji Europu i Afriku. Taj pothvat još nikome nije uspio, a Rogošić bi ga trebao izvesti početkom rujna.

Službenom dozvolom talijanske vlasti jamče i svoju pomoć u teritorijalnim vodama. Trebao bi neprekidno plivati dva dana i dvije noći bez zaštite, uz pratnju s čamca. Preko toga dijela Sredozemlja pokušavaju u Italiju ući mnogi imigranti, ali često se utope u moru.

Najkraći put od Tunisa do Sicilije ima 136 km, ali zbog jakih struja, teško da će Rogošić moći plivati tim smjerom, već ondje gdje je dubina 230 m. Pothvat će biti, doznaje se u Rimu, pod pokroviteljstvom predsjednika Mesića, no plivač tvrdi da mu je potrebno 140.000 eura, dok on još nema niti polovicu sredstava.

- Odustanak bi mi jako teško pao jer sam se posebno dobro spremio. Cijelog sam ljeta plivao dugačke relacije, a pitanje je bih li i sljedeće godine bio ovako spreman - kaže Rogošić (S.T., M.V.)
IZVOR: VEčERNJI LIST

1. KOLO 3. HNL-Jug

Hrvace-Primorac(B) 4:0
Velebit-Junak 1:2
Dugopolje-Zmaj 2:1