Subota, 26.08.2006.

ODANA POčAST BRANITELJIMA

U staroj crkvi sv. Luke u Otoku, u nazočnosti obitelji i prijatelja služena je sveta misa zadušnica za pokojnog Luku Ercega, koji je prije 15 godina, točnije 25. kolovoza 1991. godine kao pripadnik ZNG-a poginuo kod bivše vojarne Tadije Anušića. Misu je služio otočni župni vikar fra Bernandin Vučić. U mjestu Rudi u crkvi sv. Martina služena je misa za Ivan Kambera, koji je također 25. kolovoza 1991. godine stradao kod sinjske vojarne Kula. Misu je predvodio župnik don Srećko Franić.
IZVOR. Slobodna Dalmacija

DONACIJA DVD-u TRILJ

DVD Trilj dobilo je dar vatrogasno vozilo TLF 16/26 marke Magirus Deutz. Vozilo je doniralo Društvo Hanau u blizini grada Frankfurta, a posrednik je bio Luka Vuco iz Tijarice koji živi i radi u Hanau.

STANJE NA CESTAMA

Promet je pojačan na glavnim cestama koje vode prema moru i obrnuto. Na autocesti A1, Zagreb-Split, do sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, u smjeru mora, vozi se se sporo u koloni, oko 9 km. Ispred sjevernog ulaza u tunel Sveti Rok vozi se, također, usporeno u koloni dugoj oko 5 km, prema moru, kao i u smjeru Zagreba, gdje je kolona duljine oko 14 km, uz ograničenje brzine na 40 km/h. Pojačan je priljev vozila na naplatne kućice u Lučkom, ali nema dužih čekanja. Molimo vozače da koriste i krajnje desna tri ulaza na autocestu. Na autocesti A6 Rijeka Zagreb, zbog radova i pojačanog prometa, povremeno se stvaraju kolone od čvora čavle do Orehovice. Na cesti D1 dionici «Lička magistrala» promet je pojačan ali ide uglavnom bez zastoja. Promet je pojačan i na cestama u Istri, posebice na istarskom ipsilonu na dionici A9 od Višnjana prema Umagu, zatim na Jadranskoj magistrali, kao i na ostalim cestama u priobalju.
IZVOR:HAK

VRIJEME



Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Ponegdje još može biti kratkotrajne kiše i grmljavine, uglavnom samo u unutrašnjosti Dalmacije i Posavini. Vjetar u kopnenom području slab. Duž obale slaba i umjerena bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti od 18 do 24, na Jadranu između 23 i 28 °C.

IZVOR: meteo.hr