Petak, 26.08.2005.

POčINJE PODJELA NAKNADA ZA KUPNJU KNJIGA UčENICIMA PRVIH RAZREDA

Naknada u iznosu od 500 kuna za kupnju knjiga učenicima prvih razreda iz obitelji troje i više djece te djeci čiji su roditelji primatelji pomoći za uzdržavanje može se predignuti od ponedjeljka u 8,30 minuta u gradskoj upravi soba 39.

Tako će ove godine pravo na besplatne udžbenike prema odluci poglavarstva imati oko 400 djece s područja Grada sinja, za što će se iz gradskog proračuna izdvojiti oko 200.000 kuna.

GODIšNJICA STRIJELJANJA ANTIFAšISTA U RUDUšI

Polaganjem vijenaca na spomenik u Ruduši obilježava se 64 godine od strijeljanja 24 pripadnika prvog Splitskog partizanskog odreda. Vijence za poginule ispred udruge antifašističkih boraca i antifašista Cetinske krajine položio je Janko Kelava predsjednik udruge - dok su svoj dolazak na ovu obljetnicu najavili i predstavnici Antifašističkih boraca iz Splita, predstavnici županije, članovi Socijalističke radničke partije kao i predstavnici Grada Sinja.

SVETA MISA ZADUšNICA NA VAGNJU

Sveta misa za sve nevine žrtve komunizma kod Husine Jame na Kamešnici održati će se u subotu 3. rujna. Misu će predvoditi sinjski župnik fra. Neven Pavlinušić.
Iz župnog ureda naglašavaju kako je došlo do promjene datuma obilježavanja ove tragične obljetnice, zbog loših iskustava s vremenom. Inače Husina Jama se nalazi na staroj cesti izmedju Hana i Livna na predjelu zvanom Vaganj. Vjernicima je osiguran i besplatni prijevoz iz Sinja.

SPORT

Na igralištu sportskog centra Gola Brda završen je Memorijalni nogometni turnir "Luka Erceg i Ivan Kamber" koji se igra već trinaestu godinu zaredom u čast 14 poginulih branitelja Domovinskog rata s područja općine Otok.
Po drugi put pobjednici ovoga natjecanja su nogometaši Hrvaca.


Na zračnom pristaništu u 9 sati počeo je tradicionalni Alkarski padobranski kup koji će trajati do nedjelje.

U sportskoj dvorani počeo je turnir u čast palim braniteljima Domovinskog rata kojeg organizira Rukometni Klub Sinj.

U okviru Croatia Cupa ovaj vikend Trilj je domaćin službenog natjecanja u preponskom jahanju. Na terenima triljskog Drinića natjecanje u preponskom jahanju je u organizaciji Konjičkog kluba "Sveti Mihovil" iz Trilja i grada Trilja.

Konjička disciplina preponsko jahanje u Triljskom kraju, dobiva posebnu pozornost Poglavarstva poradi dodatne turističke atrakcije grada na Cetini koji se želi uvrstiti u gradove s promocijom konjičkog preponskog sporta.

Redovna izborna skupština rukometnog kluba Kamičak zakazana je za danas u Gradskoj vijećnići u 18 sati. Iz kluba pozivaju članove, simpatizere i prijatelje rukometa da prisustvuju skupštini.

Jučer je završen i Malonogometni turnir koji se održavao na košarkaškom igralištu kod kina. Pobjednik turnira je ekipa "Bare i Plaćenici" iz Kaštela koji su porazili dugoplasirane "Fast Food Samuraj" rezultatom 5:2.

VRIJEME

Prevladava sunčano i toplo vrijeme. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 15 stupnjeva Celzijevih.