Petak, 26.07.2013.

U Sinju prikupljene 32 doze krvi

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Sinj, u prostorijama sinjskog Crvenog križa danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi na kojoj su prikupljene 32 doze.
Prema riječima voditelja Crvenog križa Ante Omrčena, akciji se odazvalo ukupno 37 davatelja, no zbog zdravstvenih razloga njih 5 nije moglo dati krv.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Državno prvenstvo u jedriličarstvu

U organizaciji aeroklubova ‘Sinj’, ‘Split’ i ‘Vitar’ iz Splita od 27. srpnja do 3. kolovoza na sinjskom aerodromu održavat će se 5. državno jedriličarsko prvenstvo – Sinj 2013.
Natjecanje se održava u disciplini preleta jedrilicom, a nastupit će 9 natjecatelja iz Zagreba, Rijeke i Splita. Za natjecanje je rezerviran zračni prostor Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Državno prvenstvo u jedriličarstvu sutra u 9 sati na Aerodromu Sinj svečano će otvoriti gradonačelnik Sinja Ivica Glavan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vojvoda danas odlučuje o alkarskoj povorciPolako se bliže alkarske svečanosti, a samim time i uzbuđenja je sve više. Nakon odrađenih dvomjesečnih priprema u Sinjskom polju i prova na Alkarskom trkalištu kandidati za ovogodišnju alkarsku povorku danas će saznati tko će biti u povorci.  Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Finale turnira ‘Sinjski maligani’

Nakon 3 tjedna peti po redu turnir ‘Sinjski Maligani’ došao je do svog završnog dana.

U prvom polufinalom susretu ekipa Pekare Vučević pobijedila je caffe bar Faraon rezultatom 2:1, dok je drugi finalist postala ekipa Pekare Šaribok nakon jedanaestaraca u kojima su izbacili ekipu Bony Pony rezultatom 4:3 (nakon regularnog dijela 1:1). U veteranskom dijelu turnira ekipa Pizzeria Fantasia slavila je protiv ekipe Torcide Otok rezultatom 2:1.

Današnji završni dan finala kreće u 21 sat susretom za treće mjesto u kojima se sastaju Bony Pony i caffe bar Faraon. Revijalni susret između pripadnika navijačkih skupina Sinjski Maligani i Tornado na rasporedu je u 21:45, dok je veliko finale u kojem se sastaju Pekara Vučević i Pekara Šaribok na raspredu u 22:30 sati.

Sinjski Maligani za sve posjetitelje pripremili su nagradnu igru prije finalne utakmice, te 300 porcija graha po završetku turnira.  KN Sinjski Maligani još jednom poziva sve ljubitelje maloga baluna da dođu večeras na košarkaško igralište kod kina i da svi skupa zajednički proslavimo završetak turnira do ranih jutarnjih sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

10. DANI KOMINA, PURE I BRONZINA

U organizaciji udruge „Pokrenimo Tijaricu“, u Tijarici se u subotu, 27.7. 2013. godine po jubilarni, deseti put za redom održavaju Dani komina, pure i bronzina. Ova jedinstvena kulturno-gastronomska manifestacija započinje već u petak, 26. 7. 2013. kada će se i staro i mlado okupiti oko komina te zapjevati i zaplesati uz glazbu uživo. Opširnije...
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Fešta povodom 60 godina bazena

Na Gradskom bazenu u Sinju večeras će se održati fešta povodom 60-te obljetnice njegovog otvaranja.
Početak programa u kojem će između ostalih nastupiti Žarko Romac Žare i Joško Delić Zurzi najavljen je za 18,30 sati. Na bazenu će biti prikazana scena otvaranja bazena u Sinju iz serije Čovik ipo, za koju je scenarij napisao Mirko Božić, a režirao Daniel Marušić.
Fešta je organizirana u  okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe’.
IZVOR: WWW.FERATA.HR