Četvrtak, 26.07.2012.

Sinoć prikazani filmovi o AlciU prepunoj dvorani u Alkarskim dvorima sinoć je prikazan do sada neviđeni filmski materijal o Sinjskoj alci. Projekciju filmova organiziralo je Viteško alkarsko društvo, u okviru obilježavanja 300. obljetnice Alke. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SASTANAK S POLJOPRIVREDNICIMA

U četvrtak, 26.07.2012. godine, u 16 h, u Gradskoj vijećnici Grada Sinja, održati će se sastanak na temu: Mogućnost navodnjavanja u Sinjskom polju i postojeće stanje sustava za navodnjavanje.
Sastanku u organizaciji Grada Sinja biti će nazočni direktor Hrvatskih voda g. Branko Pejaković, predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, te predstavnici gradova i općina Cetinske krajine.
Na sastanak se pozivaju svi korisnici poljoprivrednog zemljišta zainteresirani za navodnjavanje u Sinjskom polju, posebno oni koji se profesionalno bave poljoprivrednom proizvodnjom.
IZVOR: GRAD SINJ

Večeras premijera 'Bankarice'

U okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe' članovi Sinjskog pučkog kazališta večeras u 21 sat u Alkarskim dvorima izvesti će premijeru predstave 'Bankarica'. Riječ je o komediji koja govori o 'uspješnoj mladoj ženi' udanoj za 'komad bukovine iz susjednog sela', za kojeg njena majka govori da je 'uspješan Švicarski bankar'. Problemi nastaju kada 'bankara' uhite na aerodromu u Kaštelima kao vojnog dezertera. Kroz niz komičnih scena publiku će voditi Niveska Juraga-Kovaćev, Mario Bilandžić, Katarina Župić i Luka Čačija. Adaptaciju teksta napravila je Niveska Juraga-Kovaćev, a režiju i scenografiju potpisuje Željko Viculin.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Darivanje krvi u Sinju

U prostorijama sinjskog Crvenog križa sutra od 9 do 13 sati održat će se još jedna akcija dragovoljnog darivanja krvi. Na transfuzijskom odjelu KBC-a Split nedostaje svih krvnih grupa, stoga iz Crvenog križa pozivaju sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu ovoj akciji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR