Utorak, 26.07.2011.

Milijun i pol kuna za razvoj zona

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor danas je u Kninu potpisala ugovore o dodjeli poticajnih namjenskih bespovratnih sredstava prema projektu izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne samouprave za 2011. godinu.
Riječ je o 11 poduzetničkih zona na području Dalmacije, među kojima su i četiri gospodarske zone s područja Cetinskog kraja, koje su dobile ukupan iznos od milijun i pol tisuća kuna.
Grad Sinj je za GZ Kukuzovac dobio 500 tisuća kuna. Isti iznos dobila je i Općina Hrvace za zonu Vukove stine. Općina Dicmo za svoju poduzetničku zonu dobila je 300 tisuća kuna, a Grad Trilj za razvoj GZ Čaporice dobio je 200 tisuća kuna.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Večeras koncert Gradske glazbe Sinj

Gradska glazba Sinj večeras će održati tradicionalni koncert povodom Dana Alke i Velike Gosper. Koncert će se održati u Alkarskim dvorima s početkom u 21 sat. Orkestrom će ravnati maestro Grgo Grubišić.
- SYMPHONIC VARIATIONS on AMAZING GRACE (arr. Claude T. Smith)
- DANCE WITH THE WOLVES (arr. Jay Bocook)
- JAMES BOND 007 (arr. Vlad Kabec)
- WEST SIDE STORY (arr. Naohiro Iwai)
- ROCKY (arr. Robert W. Smith)
- HIGHLIGHTS FROM GREASE (arr. John Higgins)
- JURASSIC PARK (arr. Roland Kernen)
- PIRATES OF THE CARIBBEAN (arr. Ted Ricketts)
- THE BLUES BROTHERS IN CONCERT (arr. Anthony Kosko)
- SINJSKI ALKARI koračnica  

Pokrovitelj koncerta je Grad Sinj.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Vojvoda obznanio sudionike Alke

Jakov Jerkan više nije sudionik alkarskih nadmetanja, a 25-godišnji Joško Masnić iz Glavica po prvi put će sudjelovati u svečanoj alkarskoj povorci. Ovu odluku alkarski vojvoda Ante Vučić jučer je obznanio kandidatima koji su se pripremali za ovogodišnja alkarska nadmetanja.
Prije polaska na alkarsko trkalište, vojvoda je u dogovoru s alajčaušem Tonćem Bešlićem odlučio kako će u ovogodišnjoj povorci sudjelovati: alajčauš Tonći Bešlić, Ante Zorica, Nenad Marić, Alen Filipović Grčić, Kristijan Bikić, Tino Radanović, Frano Ivković, Mladen Vučković, Jure Domazet, Jozo Čačija, Dušan Ivandić, Ante Runje, Željan Vuletić, Ivica Filipović Grčić, Ante Poljak, Frano Talaja, Denis Gugić, Hrvoje Filipović Grčić, Andrija Hrgović, Mario Šušnjara, Petar Tomašević, Joško Masnić (debitant) i Ivo Zorica, zamjenik alajčauša. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Konstituiranje vijeća MO Glavice

Večeras s početkom u 19,30 sati, u sinjskoj Gradskoj vijećnici održat će se konstituirajuća sjednica vijeća MO Glavica. Ovo je drugi pokušaj konstituiranja Vijeća MO Glavice.
U prvom pokušaju konstituiranja Vijeća MO Glavice prije 10-tak dana sjednica je prekinuta jer joj nije nazočio vijećnik SDP-a Branko Gulić pa nijedna od političkih opcija nije mogla osigurati potreban broj glasova za izbor predsjednika vijeća. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Sinoć su na košarkaškom igralištu kod kina odigrane 4 utakmice malonogometnog turnira 'Sinjski maligani 2011.'.
Donosimo rezultate:
Padobranci – ŠN Glavice 1:3 (penali, regularni dio 1:1)
Bony pony – Iljadu puta okolo 7:5 (penali, regularni dio 5:5)
Neredni 1950 – Torcida otok 2:3
Restoran Feniks – Sutina/ CB Marienro 4:2 (penali, regularni dio 2:2)

Turnir se nastavlja večeras u 20 sati, a sastaju se:
20,00h Pekara Šaribok - Autoservis Ikljaš
20,45h Bili mantili – Brnaze
21,30h Fast food Popaj - Kumovi C-mont
22,00h Pelimovac/CB Opera - Pivnica D.C.D.M.

IZVOR: IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Na većini se cesta vozi bez posebnih ograničenja, a povremeni zastoji mogući su na dionicama gdje su radovi te na turističkim cestama u Istri i duž jadranske obale.

Zbog radova na redovitom održavanju na autocesti A 1 na nekoliko se dionica vozi jednim trakom, uz ograničenje brzine na 80 km/h ( između 98. i 99. km u smjeru Zagreba, između 111. i 112. km u smjeru Splita i između 214. i 215. km u oba smjera). Molimo vozače da prilagode brzinu vožnje!
Na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskoga Broda (obilazak je preko čvorova Okučani ili Lužani), a na čvoru Slavonski Brod-zapad zatvoren je izlaz iz smjera Lipovca i ulaz u smjeru Zagreba (obilazak je preko čvorova Lužani ili Slavonski Brod-istok).
IZVOR: HAK
...