Ponedjeljak, 26.07.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 27. srpnja, u vremenu od 09 do 13 sati bez isporuke el.energije bit će potrošači na području Turjaka-naselje Perići.U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.

Obavijest

Večeras na ragbi igralištu na Trnovači od 19 sati počinju pripreme sinjskih ragbijaša za prvoligašku sezonu. Trenizi će se odvijati ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Održana misa na Mirinama za stradale na Dugišu

Naime, na našem predjelu Mirine, na ostacima starokršćanske bazilike iz 6 stoljeća, u prirodnom ambijentu pod otvorenim nebom održana je četvrta  misa zadušnica za 140 branitelja Otoka  koji su davnog 27. srpnja 1715. godine zajedno sa svojim župnikom fra. Stjepanom Vučemilovićem izginuli na otočiću Dugiš braneći se od osmanlijskih osvajača. Misa je bila posvećena i svim poginulim Otočanima u Drugom svjetskom ratu, te Domovinskom ratu. Više od 1000 mještana Otoka sa svih krajeva svijeta i njihovih gostiju, okupilo se u procesiji i misi koju je uz još pet svećenika predvodio fra. Stjepan Pupić Bakrač, a sve u znaku obilježavanja 295. godišnjice pogibije otočana. Misnom obredu  na Mirinama su bili nazočni alkari i alkarski momci sa članovima uprave  VAD-a Mirom Buljem i Dinkom Bošnjakom, časne sestre, načelnik Otoka Branko Samardžić sa suradnicima. Pred početak misnog obreda nazočne je pozdravio otočki župnik fra. Dalibor Grčić, dok je na kraju misnog obreda sve nazočne pozdravio fra. Bože Norac Kljajo idejni začetnik mise na Mirinama. Nakon vjerskog obreda predstavnici općine Otok i VAD-a položili su vijenac i upalili svijeće podno centralnog križa koji je 1915. godine dao podignuti tadašnji otočki župnik fra. Mijo Kotoraš koji je prvi u Otok doveo i školu. 
IZVOR: Općina Otok 

Blagdan Svete Ane

Danas, 26. srpnja, je blagdan Svete Ane koja se slavi kao suzaštincica Dicma. Svečana misna slavlja su počela od 8 sati, a večernja sveta misa i blagoslov djece je od 18 sati.

Blagdan Svete Ane je i u općini Cista Velika. Program proslave počeo je u 10 sati svetom misom, a tijekom dana predviđen je kulturno umjetnički program koji završava nastupom tamburaškog sastava“Tamburaši za dušu“.

Blagdan Svete Ane slavi se i na Zelovu. U tijeku je misno slavlje koje predvodi don Leon Delaš, a večernja misa je u 18 sati.

Izložba maketa jedrenjaka

Večeras će se, u Kući Triplao, u 21,00 sat otvoriti izložba maketa jedrenjaka Stanka Marasovića. Izložba se odvija u okviru manifestacije "Dani Alke i Velike Gospe".

Obavijest

Galerija“Sikirica“ za vrijeme Dana Alke i Velike Gospe od danas, 26. srpnja, pa do 16. kolovoza za posjetitelje bit će otvorena radnim danom od 10 do 12 te od 18 do 21 sat, a subotom od 10 do 12,30 sati.
U isto vrijeme u prostoru galerije postavljen je i info pult Turističke zajednice Grada Sinja.

Obavijest

Autohtona hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava obavještavaju zainteresirane kako je polazak na prosvjedni skup u Srb sutra, 27. srpnja, ujutro u 07 sati s Autobusnog kolodvora.

Kino danas

U sinjskom kinu prikazuju se dva filma: od 19,00 sati SHREK-posljednje poglavlje i u 20,30 sati STREET DANCE.

Sport

Turnir u basketu čija je završnica odigrana sinoć na košarkaškom igralištu kod kina osvojila je ekipa Glavička-West point u sastavu Josip Blajić, Dino Erceg, Duje Kaliterna i Ante Perajica. Drugo mjesto pripalo je Žankovoj glavici, a treće ekipi Štalije.

Stanje na cestama

Dionica autoceste A 1, Sveti Rok-Maslenica i cesta D 54, Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su za sve skupine vozila.

Zbog na mahove jakog vjetra Jadranskom magistralom (D 8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je promet za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle (I.skupina vozila).

Zbog radova za sav promet bit će na pola sata zatvorena brza cesta Solin-Klis u 13 i 23 sata. Obilazno će se voziti starom kliškom cestom.
IZVOR: HAK