Subota, 26.07.2008.

VLADA RH ZA ZONU KUKUZOVAC IZDVOJIT ćE 2,5 MILIJUNA KUNA

Prije nekoliko dana prilikom posjete Sinju potpredsjednica Vlade đurđa Adlešić najavila je da će Vlada za razvoj Gospodarske zone Kukuzovac izdvojiti 2 milijuna i 500 tisuća kuna. Jučer je, i službeno, Grad Sinj zaprimio Ugovor o toj vladinoj novčanoj injekciji za Gospodarsku zonu. Ugovor kojim će Ministarstvo gospodarstva financirati razvoj Gospodarske zone Kukuzovac s 2 milijuna i 600 tisuća kuna potpisao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a svojim potpisom potvrdio ga je gradonačelnik Sinja Ivan Nasić.
Ministarstvo gospodarstva novac će uplatiti na račun Grada Sinja.

DMITRIJ žELEZNIK U POSJETU VAD-u

Viteško alkarsko društvo danas je posjetio ruski poduzetnik Dmitrij železnik koji je izrazio želju da sponzorski sudjeluje u ovogodišnjim alkarskim svečanostima. Kako doznajemo od glasnogovornika VAD-a Denisa šabića železnik je pozvao čelnike VAD-a u Rusiju u posjet muzejima koji u svom stalnom postavu imaju prikaz povijesnih bitki.
Dodajmo kako će se danas u 18,00 sati na Alkarskom trkalištu održati prove alkara kopljanika.

BLAGDAN SVETE ANE

Danas je blagdan svete Ane, suzaštitnice župe Dicmo. Svečano misno slavlje u 10,30 sati predvodio je dr. don Josip Delić. Nakon večernje svete mise u 18,00 sati, koju će predvoditi don Božo Plazibat, bit će blagoslov djece.
U 21,00 sat na športskom centru u Dicmu održat će se glazbena večer Dražena žanka.

MISNO SLAVLJE U OTOKU

Danas će se u 19 sati na Mirinama u Otoku održati svečana procesija i misno slavlje, za sve otočane koje je prije 293 godine pogubila vojska Osmanlijskog carstva. Na ostacima staro kršćanske bazilike misno slavlje predvodit će sinjski gvardijan fra Bože Vuleta. U svečanoj procesiji sudjelovat će alkari i alkarski momci.

Nakon svete mise na trgu dr.Franje Tuđmana održat će se prigodni kulturno-zabavni program na kojem će nastupiti KUD-ovi Kamešnica i Krenica iz Gale, Udruga za očuvanje baštine Cetinskog kraja, Klapa Sveti Luka iz Otoka, te glavni gost večeri Krunoslav Kićo Slabinac. Na središnjem otočkom trgu održat će se i etno izložba otočke šalturice Branke Marinović.

SVETA MISA

Sutra će se u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske, s početkom u 11,30 sati održati misa za članove Viteškog alkarskog društva

"DELMATI I RIMLJANI" NA GRADSKOM STADIONU

U organizaciji športske zajednice Grada Sinja, Turističke zajednice Grada Sinj i Udruge Gaj Laberije, danas će se na gradskom stadionu u Sinju u 19,00 sati odigrati treća revijalna utakmica Delmati - Rimljani.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA 2008.

U Tijarici su sinoć počeli "Dani komina, pure i bronzina". Nakon defilea sudionika i pozdravnog govora predsjednika udruge"Pokrenimo Tijaricu" Ivana Bote ,manifestaciju je otvorio triljski gradonačelnik Ivan šipić paljenjem vatre na kominu. U kulturno - zabavnom programu nastupili su Triljske mažoretkinje i Gradska glazba Trilj, KUD Tijara iz Tijarice i gosti KUD "Ivan Goran Kovačić" iz Ivankova, te guslari iz Hercegovine i Dalmacije.
Fešta će se nastaviti danas u 18,00 sati pripremanjem i degustacijom tradicionalnih jela tijaričkog kraja. U kulturno umjetničkom programu nastupit će KUD-ovi i narodni zborovi Dalmacije i Hercegovine, Sinjske mažoretkinje, slavonski tamburaši "Baće", te će se i koncert večeri- Guliano.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2008."

U okviru manifestacije "Dani alke i Velike Gospe",večeras će se na košarkaškom igralištu održati rock koncert sinjske grupe SARS. Početak koncerta je u 21 sat.

KINO DANAS

Večeras u sinjskom kinu u 20 sati i 45 minuta američki film "TRAžEN" u kojem glavnu ulogu igra Angelina Jolie.

OBAVIJEST

županijske ceste Nadcestarija Sinj u ponedjeljak i utorak će obavljati radove postavljanja novog asfaltnog sloja na županijskoj cesti Trilj - Strmendolac, zbog čega će ista biti zatvorena za sav promet i to od 0 do 3 kilometra, u vremenu od 7 do 16 sati. Mole se stanovnici Strmenodoca da za vrijeme radova koriste alternativni pravac obilazak ceste Klanac -Ugljane - čaporice - Trilj i obratno. Vozači se upozoravaju da će biti postavljena vertikalna signalizacija. Radovi se odvijaju u okviru redovnog održavanja cesta, a financira ih županijska uprava za ceste.

SPORT

Svoju prvu pripremnu utakmicu, pred početak nove sezone i Hrvace će igrati danas u 18 sati u Stobreču protiv Primorca.

Sutra, 27. srpnja, s početkom u 10 sati u Gradskoj vjećnici grada Sinja održat će se izvaredna izborna skupština NK Glavice