Četvrtak, 26.07.2007.

BLAGDAN SV. ANE

U Dicmu se slavi blagdan svete Ane. Svečana sveta misa kojoj je prethodila procesija s kipom sv.Ane počela je u 10,30 sati, a predvodi je fra Nikica Ajdučić, župnik župe Gospe Sinjske. Večernju svetu misu i blagoslov djece, u 18,00 sati predvodit će mladomisnik don Ante Prnjak, poslije čega će se u crkvi svetoga Jakova održati večer klapske pisme na kojoj će klapa Decima iz Dicma ugostiti prijateljske klape, te pjesnika Nadomira Tadića šutru.

"ARAMBAšIJADA"

U organizaciji Turističke zajednice Grada Sinja s početkom u 20 sati i 30 minuta održat će se natjecanje u spremanju arambaša. U «Arambašijadi» će sudjelovati restorani s područja grada Sinja i šire, te domaćice koje se mogu prijaviti u Uredu Turističke zajednice ili u konobu «Ispod ure», u kojoj će se natjecanje održati. Najbolje spremljene arambaše birat će stručni žiri, a pobjednike očekuju priznanja i diplome.

"BRNAšKI DERNEK"

Sutra počinje 26. po redu Brnaški dernek na Meljači. Program započinje u 18 i 30 Dječjom alkom, natjecanjem za Baru. I ove godine kako najavljuju organizatori dernek će se bazirati na tradicionalnim i prepoznatljivim natjecanjima i izvedbama.

"DANI KOMINA, PURE I BRONZINA" TIJARICA, 27. I 28. SRPNJA 2008. GODINE

U Tijarici sutra počinje četvrta kulturno-gastronomska manifestacija "Dani komina pure i bronzina" koja će trajati dva dana. U kulturno umjetničkom dijelu programa nastupiti će splitske i triljske mažoretkinje, klapa Trilj, a prvi nastup zabilježiti će i KUD Tijara iz Tijarice.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE 2007."

U okviru Dana Alke i velike Gospe u gradskom kinu s početkom u 21 sat gradsko kazalište mladih iz Splita gostuje sa predstavom «Mali libar Marka Uvodića».

Sutra, 27. srpnja, na terenima Teniskog kluba Alka počinje teniski turnir u igri parova. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na terenima Teniskog kluba.

U subotu na Trgu dr. Franje Tuđmana organizira se turnir u uličnoj košarci. Besplatne prijave se zaprimaju primaju do 9 i 30 minuta na Trgu. Turnir počinje u 10 sati, a najbolji će dobiti priznanja i nagrade.


U subotu na zračnom pristaništu u Sinju održava se Alkarski padobranski kup u organizaciji Aerokluba Sinj.