Utorak, 26.07.2005.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Poglavarstvo Grada Sinja Jučer je održalo 5.sjednicu. Uvodnu riječ na sjednici imao je gradonačelnik Nikola Tomašević koji je konstatirao da nema primjedbi na zapisnik sa prošle sjednice te je isti jednoglasno i usvojen...
...

DAN OPćINE DICMO

U Općini Dicmo jutarnjom misom u 8 sati počelo je obilježavanje blagdana Svete Ane. U 10,30 počela je procesija sa misnim slavljem koje predvodi i propovjeda gvardijan svetišta čudotvorne Gospe Sinjske fra Zoran Kutleša. U Dicmu se danas očekuje veliki broj gostiju ,prijatelja i rodbine koji će prije svega nazočiti na vjerskim proslavama koje se nastavljaju i u večernjim satima.

"KULTURNO LJETO" U VRLICI

Vrličko kulturno ljeto i idućih dvadesetak dana obiluje kulturnim, zabavnim i sporstkim manifestacijama. Ove godine sve je počelo likovnom kolonijom na Garjaku, a završit će se zabavnim koncertom. Kulturno ljeto istaknuo je Jure Plazonić, voditelj odsjeka za društvene djelatnosti, ove godine nudi za svaki naraštaj određeni događaj, kako sporstki, tako kulturni i zabavni.

AKCIJE TURISTIčKE ZAJEDNICE GRADA SINJA

Još uvijek traje akcija turističke zajednice, grada Sinja, i Radio Sinja za izbor najljepšeg balkona i okućnice na području grada i pripadajućih mu naselja. Prijave se vrše na broju telefona 660-550 ili u redakciji radio Sinja zaključno sa 31 srpnja

U redakciji radio Sinja vrše se i prijave za utrku konobara koja će se održati u subotu 30. srpnja, a konobari koji osvoje prva tri mjesta natjecati će se na tradicionalnoj utrci konobara u Imotskom 15 kolovoza.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo crvenog križa Sinj organizira 11. akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati u sutra srijedu 27 srpnja u prostorima Crvenog križa od 9 do 13 sati.

"DANI ALKE I VELIKE GOSPE"

Kulturno ljeto Dani Alke i velike Gospe danas je upotpunjeno promocijom monografije mr. sci. Mate čačića " Arapski konji- djeca vjetra ". Promocija će biti u Hotelu Alkar od 21 sat.

U okviru Dana Alke i Velike Gospe u Galeriji Galiotović postavljena je izložba slika akademske slikarice Kornelije Neli Bajilo, kao i Sinjanina Slavena Kulića, dok je u Kontića kući izloženo 15 djela Perice Jagnjić u tehnici suhi Pastel s motivima Cetine.
Posjetitelji sve izložbe u gradu mogu pogledati od 9 do 12 i od 17 do 21 sat.

MATURANTI 79/80 SLAVE 25. GODIšNJICU MATURE

Maturanti školske godine 79/80 ove godine proslavljaju 25. godišnjicu polaganja mature. Obljetnica će se proslaviti i na zanimljiv način obilježiti 12. kolovoza u Hotelu Alkar. Iz organizacijskog odbora proslave mole zainteresirane da se jave na mobitel 098/ 265-602.

OBAVIJEST IZ "LIKOMED VETERINA"-E

Likomed veterina obavještava građane Sinja da će u četvrtak 28. i petak 29. srpnja u ranim jutarnjim satima između 4 i 5 sati na području grada Sinja izvršiti dezinsekciju komaraca. Postupak će se provesti metiodom hladnog orošavanja. Mole se građani, a posebno plućni bolesnici i asmatičari da u tom vremenu zatvore prozore dok se ne raziđe insekticidna magla, iz Likomeda umoljavaju pčelare da ne puštaju pčele iz košnica dok se ne raziđe insekticidna magla. U slučaju vjetra ili kiše akcija se odgađa.

VRIJEME

Prevladava sunačno i vruće vrijeme. U nastavku dana još toplije. Dnevna temperatura zraka do 33 stupnja Celzijeva. Temperatura zraka izmjerena u 8 sati iznosila je 21 stupanj Celzijev.