Ponedjeljak, 26.06.2017.

Članovi LU Tilurium izložbom uveličati svetkovinu Župe Košute


Završetkom proslave župskog blagdana Presvetog Srca Isusova u Košutima, sinoć je zatvorena izložba slika Likovne udruge ‘Tilurium’ iz Trilja, koja je bila postavljenau kripti košućke crkve.
Izložbom su triljski likovnjaci nastojali uveličati svetkovinu ove mlade župe koja je slavila peti rođendan te deset godina od posvećenja istoimene crkve. Žitelji Košuta i njihovi gosti velikim interesom i odličnom posjećenošću izložbe nagradili su umjetnike, što je pravi pokazatelj da će se međusobno uvažavanje i suradnja nastaviti i u nadolazećim godinama.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dolazak oldtimera iz MG club d’ Italia u Sinj i Split


MG club d’Italia iz Italije (utemeljen 1973. godine u Rimu) na svojoj mrežnoj stranici, pod oznakom europskih događanja (eventi europei), ove je godine uključio i Hrvatsku. Tako će u svoju bogatu povijest putovanja, ovi zaljubljenici u klasični automobilski dizajn i tehniku, upisati Sinj, a potom i Split.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjskim mažoretkinjama prošli je tjedan bio u znaku brojnih uspješnih nastupa.


U srijedu navečer, 21. lipnja pred mnogobrojnom sinjskom publikom Sinjske mažoretkinje održale su ‘Završnu priredbu za sezonu 16/17.’ na kojoj su sudjelovale sve dobne skupine, od najmlađih mrvica do najstarijih seniorki. Izvedeno je ukupno 20 koreogrfija u različitim disciplinama mažoret plesa. Ovaj nastup ujedno je označio i početak proslave 20 godina postojanja KUU Sinjske mažoretkinje, čija će se centralna proslava održati na tradicionalnoj 20. po redu ‘Večeri Sinjskih mažoretkinja i gostiju’, koja će se održati početkom kolovoza. Samom nastupu prethodilo je zajedničko fotografiranje svih uzrasta mažoretkinja u gradskom parku, kod spomenika “Tri generacije”.
Opširnije...
IZVOR: WWW: FERATA.HR