Četvrtak, 26.06.2014.

Rekonstrukcija državne ceste kroz Dicmo

Na jesen će početi radovi rekonstrukcije dijela državne ceste D1 kroz Dicmo, u dužini od 1,2 kilometra, od ulaza u Gospodarsku zonu Dicmo do benzinske postaje.
Radove rekonstrukcije, koji obuhvaćaju izgradnju nogostupa, autobusnih stajališta, prilaza sporednim cestama i postavljanje javne rasvjete u cijelosti financiraju Hrvatske ceste. Investicija je vrijedna više od milijun kuna. Prema riječima načelnika Općine Ivana Maretića, u tijeku su i pregovori za postavljanje semafora u centru Dicma, kako bi se povećala sigurnost u prometu, pogotovo pješaka.
‘To je zapravo projekt kojeg Općina Dicmo gura više od deset, jedanaest godina. Bila je planirana komplatna rekonstrukcija državne ceste, od ulaza u Gospodarsku zonu do Butiga, no Hrvatske ceste su potvrdile da se ide u rekonstrukciju dijela ceste, kroz središte Dicma, u dužili od 1,2 kilometra’, kazao je Maretić.
Radovi bi trebali trajati oko dva mjeseca.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinju prijave za 6. maliganski turnir “na male branke”

Sinjski Maligani i ove godine organiziraju turnir “na male branke” na igralištu pored kina, a iz Kluba navijača poručuju kako su krenule prijave koje će potrajati sve do petog srpnja.
Šesto izdanje turnira na male branke i ove godine će nesumnjivo privući veliki broj ekipa, prvenstveno zbog sjajne atmosfere i posjećenosti koje su od prvog dana nekako postale i zaštitni znak ovog natjecanja.
Kako doznajemo od organizatora, prijave su već počele i vrše se u Klubu navijača, a crta će se podvući 5. srpnja do 12 sati, kada će biti održano i izvlačenje parova. Dan poslije prve će momčadi istrčati na teren u borbi za vrlo vrijedan nagradni fond.
Naime, momčad koja osvoji naslov pobjednika kući će otići bogatija za osam tisuća kuna, četiri će pripasti poraženoj, dok će trećeplasirana zaraditi dvije tisuće kuna. Također, bit će dodijeljena i nagrada za najboljeg igrača.
Kotizacija po ekipi iznosi 300 kuna, a igrat će se sistemom 3+1 s tim da je u momčad dozvoljeno prijaviti šest igrača.
Više informacija možete dobiti na broj telefona: 099 833 7161
IZVOR: WWW.FERATA.HR