Subota, 26.06.2010.

5. Županijska izložba stoke

Na sinjskom hipodromu, u 09,00 sati počela je  5. Županijska izložba stoke, u okviru koje će se održati kulturno-umjetnički program.

Obavijest

U Trilju u 10,00 sati je počelo prvo regionalno natjecanje mažoretkinja u tradicionalnom plesu i exbition cortu. Nastupit će 12 sastava iz 11 dalmatinskih gradova.

Akcija Udruge Srma iz Sinja

U 8. akciji Udruge Srma, u kojoj se prikupljala odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez, prikupljeno je 80-tak kutija ljetne odjeće, posteljine, ručnika, obuće niskih potplata, rublja i ostalog. Akciji se odazvalo 60-tak obitelji iz Sinja i okolice te butik Free Style. Po završetku akcije, prikupljenju pomoć prevezao je kombi Centra za rehabilitaciju, a tom prilikom pet članova Udruge Srma posjetilo je štićenike vrličkog Centra, te su obišli odjele i radionice za rehabilitaciju.

Pučka fešta u Glavicama

Povodom blagdana Svetoga Ivana Krstitelja u Glavicama se održava pučka fešta. Veterani Hajduka i Cetinske krajine u 17,00 sati odigrat će humanitarnu nogometnu utakmicu. Prihod od prodaje ulaznica namjenjen je liječenju djevojčice iz Vrlike Žane Lelas.                                                                
U kulturnom dijelu programa proslave u Glavicama bit će postavljena arheološka izložba Marinka Poljaka, nastupit će KUD Glavice, Mješoviti zbor grada Sinja te Pučko kazalište Sinj. U glazbenom dijelu nastupa Ružin trn.

Članovi Udruge Gaj Laberije iz Sinja nastupili u Pulskoj Areni na IX. Danima antike

Članovi Udruge Gaj Laberije iz Sinja u Puli u Areni na IX. Danima Antike predstavili su se Revijalnom utakmicom „Rimljani i Delmati“.

Kino danas

U sinjskom kinu i danas igra SHREK, u 19,00 sati i u 20,30 sati.

Stanje na cestama

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona vrijedi danas, u subotu, do 14, te sutra u nedjelju, od 12 do 23 sata. Zabrana se odnosi na važnije državne ceste: D 8 (Jadranska magistrala), D 9 (Metković-Opuzen), D21 (Kaštel-Kanfanar), D23 (Žuta Lokva-Senj). Na autocestama i na Ličkoj magistrali (D1) nema zabrane.
IZVOR: HAK