Četvrtak, 26.06.2008.

NA PERUčI NEMA MASNIH MRLJA NITI ZAGAđENJA

Tragom vijesti da se na jezeru Peruča pojavila masna mrlja nazvali smo Hrvatske vode i Zavod za javno zdravstvo i provjerili tu informaciju. U ponedjeljak poslijepodne, nakon anonimne dojave o pojavi masne mrlje na jezeru Peruča, djelatnici Hrvatskih voda čemcem HEP-a obišli su cijelo jezero. Državna vodopravna inspektorica Slavica čikotić kazala nam je da nikakvo zagađenje Peruče nije pronađeno. Navodno su djeca koja se se kupala na jezeru zadobila crvenilo na koži i svrabež te su ih pekle oči.
U sinjsku ispostavu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo službeno se nitko nije javio s opisanim simptomima, kazao nam je inženjer Ante Poljak.
Danas su se navodno na Peruči ponovno pojavile dvije masne mrlje. Djelatnici Hrvatskih voda i danas su obišli Peruču i ništa nisu primjetili, kao ni brojni kupači.

UDRUGA GAJ LIBERIJE GOSTUJU U IMOTSKOM

Sinjska Udruga Gaj Liberije u nedjelju, 29. lipnja, će gostovati u Imotskom na svetkovini sv. Petra i Pavla. Tamo će se u 19,00 sati predstaviti nogometnom utakmicom između Rimljana i Delmata.

PROMOCIJA KNJIGA

U organizaciji potpredsjednika HKDU-a Stipe Soldića i Udruge za očuvanje kulturne baštine sela Satrić u subotu, 28. lipnja, će se na mjesnom igralištu održati promocija triju knjiga. Dr. Marko Veselica promovirat će knjigu "Junak našega vremena" dr. Ante Kovačević "Posavski koridor smrti" te prof. Zdravko Tomac "Tuđmanizam i Mesićizam". U kulturnom dijelu programa nastupit će poznata imena Hrvatske estrade Duško Lokin, Alen Slavica te Crveni Koralji. Početak programa je u 20 sati.

SINJSKI PJEVAč BOžO žUPIć PUTUJE U BEč

Bas i po' među deset svjetskih finalista

U finalu 27. svjetskoga pjevačkog natjecanja Hans Gabor Belvedere naš Božo župić (26) predstavit će se sa pet opernih arija, a već samo sudjelovanje velika je stvar
Piše ana jerković

Dolazi njegovo vrijeme - Božo župić
Sinjski bas Božo župić ušao je u finalnu večer 27. internacionalnoga pjevačkog natjecanja Hans Gabor Belvedere u Beču, koje će se održati od 30. lipnja do 6. srpnja u austrijskoj prijestolnici.OPšIRNIJE
IZVOR: www.slobodnadalmacija.hr

GRADSKI BAZEN OTVOREN ZA LJETNU SEZONU

Gradski bazen ipak će biti otvoren za ljetnu sezonu. To je dogovoreno na sastanku između koncesionara Milivoja Bebića i Poglavarstva grada Sinja.
IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

PRIPREME ZA 293. SINJSKU ALKUPočelo je postavljanje palki na alkarskom trkalištu za ovogodišnje alkarske svečanosti. Kako nas je izvijestio tajnik Viteškog alkarskog društva Ante Delić, još ove godine na trkalištu će se postaviti stare palke, dok će natječaj za nove biti raspisan sljedeći tjedan. Postavljanje palki trajati će dva tjedna, dok će pržina biti nasuta već sljedeći petak. Zbog postavljanja palki za sav promet od jutros je zatvoreno Alkarsko trkališe, a prometuje se po privremenoj regulaciji.

Od ponedjeljka kreću i svakodnevne pripreme alkara i uvježbavanje konja po okolici Sinja, dok će same pripreme na trkalištu započeti nešto ranije već 9. ili 10. srpnja. Kako doznajemo od alajčauša Tonća Bešlića svi konji koji se pripremaju za alku su pripremljeni i zdravi, a očekuje se dolazak još nekoliko privatnih konja.

OBAVIJEST

Prije nekoliko dana nastavljeni su i radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora na Odrini, kako nas je izvjestila v.d. pročelnica Ankica Panza radovi će biti dovršeni najkasnije za dva tjedna kada će početi i asfaltiranje ulica koje su trenutno razrovane zbog postavljanja kolektora.Pročelnica nam je potvrdila da će se odmah poslije dovršetka tog dijela sustava prijeći na realizaciju kanalizacije u Vrličkoj ulici, na Baljkovom mostu i ćosinom potku do kuće Runje.

KINO DANAS


FOTO: www.filmski.net

U gradskom kinu večeras od 20.45 sati igra američki film "Dvije sestre za kralja" u kojem glavne uloge igraju Natalie Portman Scarlett Johansson.

KRONIKA 92

PGP TRILJ, 25.06.2008.g., oko 22,30 sati, na GP izvršena kontrola OA marke Nissan Patrol, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao dvadesetosmogodišnji državljanin BiH. Pregledom vozila pronađena je PVC vrećica, u kojoj se nalazilo pištoljsko streljivo te jedna patrona za lovačku pušku, što navedeni nije prijavio. U tijeku je prekršajna obrada.
IZVOR: PU SD