Ponedjeljak, 26.06.2006.

I DALJE VRUćE I SPARNO VRIJEME

Ovaj tjedan mogao bi temperaturno dosegnuti i do 38 stupnjeva Celzijevih. Očekuju nas velike vrućine pa stoga liječnici upozoravaju na izbjegavanje sunca, uzimanje tekućine i zaštitu od ultraljubičastog zračenja.

OBAVIJEST IZ HAK-a

Početak je godišnjih odmora i iz HAK-a najavljuju veće gužve iz smjera kontinenta prema Dalmaciji. Za sada su primjetne samo vikendom. Inače do sada se bilježi najveći broj gostiju iz češke, Mađarske i još nekih europskih zemalja.

MAđARSKI GLAZBARI U SINJU

Proteklog vikenda u našem gradu boravili glazbari iz Mađarske. Primio ih je i gradonačelnik Tomašević koji je uz goste i sugrađane nazočio sinošnjem zajedničkom priogodnom koncertu. Ovo je bio uzvratni posjet mađarskih gazbara obzirom kako su članovi sinjske Gradske glazbe boravili protekle godine u gradu Makau. Dogovorena je daljna suradnja dvaju društava te se očekuje u kolovozu ponovni odlazak naših glazbara u susjednu Mađarsku.

DAN DRžAVNOSTI

Dan državnosti jučer je obilježen polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu iz Cetinskog kraja. To je bila prilika sjetiti se svih poginulih u Domovinskom ratu kao i vremena od prije 15 godina kada se stvarala slobodna i neovisna Hrvatska.
Vijence su položili predstavnici sinjske Gradske vlasti, vojske i policije udruga iz Domovinskog rata VAD-a te političkih stranaka. Nakog polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica koju je predvodio, u odlasku na novu dužnost, sinjski župnik fra Neven Pavlinušić.

OBAVIJEST IZ HRVATSKIH CESTA

Danas do 17 sati zatvorena je za sav promet državna cesta D-1 dionica 18 brza cesta Solin-Klis. U Hrvatskim cestama tvrde da su završni radovi na izgradnji dionice čvor Podi u Dugopolju do rotora Bilice u Splitu.
Obilazni pravac je županijskom cestom Klis-Solin odnosno starom kliškom cestom.

SUSRET KLAPA IZ HRVATSKOG ISELJENIšTVA


Prvi susret klapa iz hrvatskog iseljeništva u Domovini održat će se sutra, 27.6.20006. godine, u Sinju pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada i Hrvatske Matice iseljenika. čast je ugostiti hrvatske klape iz cijeloga svijeta koji su odabrali naš Sinja za prvi susret istaknuo je maestro klape Sinj Mojimir čačija.
Program će odista biti zanimljiv i sadržajan. Klape iz Argentine, Južnoafričke Republike. Novog Zelanda, Njemačke, Madjarske, SAD-a i švicarske predstavit će se s hrvatskim, ali i pjesmama svoga kraja, uz Klapu Sinj u atriju Franjevačkog samostana sutra s početkom u 21 sat.

VRIJEME

Vedro je sunčano i toplo. Jutarnje temperature bile su izmedju 22 i 29 a najviše dnevne i do 36 stupnjeva Celzijevih. Tempratura mora iznosi 24 stupnja Celzijeva.