Ponedjeljak, 26.05.2014.

KADETI SINJA PRVACI HRVATSKE

Na jučer odigrano turniru završnice ragbi prvenstva Hrvatske kadeti U-14 (do 14 godina) RK Sinj osvojili su prvo mjesto. Čestitke mladim ragbijašima i njihovom treneru Toniju Milošu.
U Zagrebu je odigran i završni ragbi turnir prvenstva Hrvatske za juniore U-18 na kojem su nakon višegodišnje apsolutne vladavine Hrvatskim ragbi prostorom ( 5 dvostrukih titula) sinjski juniori doživjeli prvi poraz. Te su na kraju zauzeli 3 mjesto. U polufinalu su s dva zgoditka poraženi od ekipe Lokomotive. Prvenstvo je osvojila ekipa Nade a Zagreb je 4.
Trener juniora Stipe Tomić čvrsto je obećao na jesen donijeti pehar pobjednika kupa Hrvatske.
Piše: Pjerinko Dinarina-Šimić
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

EU izbori na području Cetinske krajine

Na izbore za EU parlament izišlo je 10.361 stanovnika Cetinske krajine, ili 25,54% registriranih birača s tog područja. Najviše glasova – 60,44% osvojila je koalicija koju predvodi HDZ, drugi su SDP i partneri sa 17,49% osvojenih glasova, dok je na trećem mjestu Savez za Hrvatsku kojemu je pripalo 9,07% glasova birača iz Cetinske krajine.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Povrat poreza tek za 10-tak dana

Prema informacijama iz Porezne uprave, prve isplate povrata poreza na dohodak građani mogu očekivati tek za 10-tak dana.
Iz Porezne uprave najavljivali kako će prve isplate povrata preplaćenog poreza biti početkom mjeseca svibnja, no isplata kasni. Saznali smo kako povrat preplaćenog poreza na dohodak u 2013. godini građani na svojim računima mogu očekivati 5. lipnja. Oni koji u prijavi nisu naveli broj računa, morat će pričekati dodatnih 10-tak dana dok im na kućnu adresu ne stignu nalozi za isplatu.
Još nije poznato koliko će građana s područja Cetinske krajine novac dobiti u prvoj isplati. Naime, za četvrtak, 29. svibnja najavljena je obrada 21.100 poreznih prijava na razini cijele Porezne uprave Split koja obuhvaća 12 ispostava. Koliko će prijava biti obrađeno po kojoj ispostavi nepoznato je.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Promocija knjige “Markovića jama” autora Ivana Kozlice

U srijedu 28. svibnja 2014. s početkom u 19:30 u triljskoj kino dvorani održat će se promocija nove knige Ivana Kozlice “Markovića jama”, koja govori o zločinu koji su počinili partizanski zločinci na Podima krajem svibnja 1944. godine, bacivši u Markovića jamu najmanje 102 pripadnika hrvatskih obrambenih snaga i civila. Dva dana kasnije, u petak 30. svibnja 2014. s početkom u 17:00 sati služit će se sveta misa kod Markovića jame na Podima, koju će predvoditi fra Luka Livaja.
IZVOR: GRAD TRILJ