Četvrtak, 26.05.2011.

Kino danas

Na repertoaru sinjskog kina od večeras do ponedjeljka je akcijski avanturistički film 'Brzi i žestoki 5', koji će se prikazivati s početkom u 20,15 sati. Od petka do nedjelje, od 18,30 sati, u sinjskom kinu prikazivat će se animirani film 'Rio' koji je sinkroniziran na hrvatski jezik.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Sutina - Zaštićeni krajobraz'

'Sutina - Značajan krajobraz' naziv je knjige autora Slavena Kardoša, koja će biti predstavljena večeras, s početkom u 20 sati, u Galeriji Galiotović u Sinju. Knjiga je nastala u trogodišnjem razdoblju, a na 87 fotografija, autora Slavena Kardoša i Anđele Domjanović, zabilježene su biljake, životinje, minerali i prirodne ljepote Sutine. U knjizi se spominje jedan mali dio prirodnog bogatstva Sutine - 127 životinja i biljaka s područja zaštićenog krajobraza, najatraktivnije i vrlo rijetke biljke, od kojih su mnoge u Crvenoj knjizi ugroženih biljnih vrsta.
Izdavač knjige 'Sutina - Značajan krajobraz' je Odred izviđača Malin – Sinj, a o knjizi će večeras govoriti prof. Marko Duvnjak. Organizator promocije je Kulturno umjetničko središte Sinj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Karavana branitelja u Sinju

Tradicionalna karavana 'Da se ne zaboravi 2500 kilometara diljem Hrvatske', koja je krenula 24. svibnja ispred zagrebačke katedrale, jučer je posjetila Sinj.
Karavana broji tridesetak članova Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika 'Podravke' iz Koprivnice i Udruge branitelja Domovinskog rata Ina-Naftaplina iz Zagreba.
U Sinju su se sastali s predstavnicima nekoliko udruga proizašlih iz Domovinskog rata s kojima su izmijenili iskustva i razgovarali o daljnjoj suradnji.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

Prohodnost cesta

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 od tunela Sveti Rok do vijadukta Božići, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila (brzina je ograničena na 60 km/h).

Zbog radova na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Nova Gradiška zatvoren je izlaz iz smjera Zagreba i ulaz u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Okučani i Lužani.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Đurmanec zatvoren je ulaz prema GP Macelj. Vozi se obilazno državnom cestom D1.

Na riječkoj obilaznici zatvoren je izlazni krak na čvoru Rujevica u smjeru Zagreba.

Kroz tunel Sveti Rok na autocesti A 1, vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi uz ograničenje od 80 km/h.
IZVOR: HAK
...