Utorak, 26.05.2009.

Sinjska Udruga "Gaj Laberije" u Pulskoj Areni


Piše žarko KODžOMAN

Udruga "Gaj Laberije" iz Sinja nastupila je protekle subote u Pulskoj Areni. Točnije, svoju revijalnu utakmicu Rimljani-Dalmati prikazali su na osmim Danima antike, a na poziv Turističke zajednice Grada Pule.

Utakmica je protekla u lijepom ambijentu, pred oduševljenom publikom, a 28 članova Udruge "Gaj Laberije" prezentiraloj je antičku igru s loptom, inovativan turistički proizvod koji nadopunjuje uobičajenu turističku ponudu Sinja i Cetinske krajine. Njihov odlazak u Pulu organizirali su Turistička zajednica Grada Sinja i Zajednica športskih udruga Grada Sinja, a pomoć su dali Splitsko-dalmatinska županija i Grad Sinj.

Inače, članovi Udruge "Gaj Laberije" su veterani nogometnih klubova OSK iz Otoka i Tekstilac iz Sinja te glumci-amateri iz Otoka, Hrvaca, Trilja, Sinja i Splita. Na ovaj su način, bez ikakve sumnje, ne samo maštovito prikazali povijesna zbivanja, nego i uspješno predstavili Cetinsku krajinu i Splitsko-dalmatinsku županiju na osmim Danima antike u Puli.
IZVOR: GLAS DALMACIJE

KANDIDIRANO 43 PROJEKTA ZA POTICANJE MALOG I SREDNJEG PODUZETNIšTVA

Završeno je kandidaranje projekata poticanja malog i srednjeg poduzetništva preko Poduzetničkog centra Sinj. Prema ministarstvima RH kandidirana su 43 projekta uglavnom za razvoj obrtništva, uvođenje novih tehnologija i marketinških aktivnosti. Ana Barać direktorica Poduzetničkog centra Sinj kaže kako je ove godine kandidirano manje projekata, ali je limit sredstava povećan gotovo za duplo po jednom projektu.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Autoškola Semafor provodi edukativnu akciju "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu". Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi, a bit će obuhvaćeno oko 830 djece s područja Cetinskog kraja, Solina i zaleđa Kaštela.

"DAN VRTIćA"

Dječji vtić "Bili cvitak" nizom akcija obilježava Dan vrtića. Tako je za sutra, 27. svibnja, najavljeno predavanje za roditelje i odgajatelje na temu: Dijete u obiteljskom trokutu. Predavanje će se održati u 19,30 u dvorani samostana čudotvorne Gospe Sinjske, a voditelj je fra. Bože Vuleta. U program je uključen i cvjetni korzo te izložba dječjeg stvaralaštva. Od 1. do 5. lipnja u dječjim vrtićima održati će se i "Dani otvorenih vrata" kada će se svi zainteresirani moći informirati što kao ustanova vrtići nude svojim korisnicima.

AKCIJE UDRUGE "SRMA"

Udruga Srma organizira 6. akciju prikupljanja odjeće i obuće za štićenike Centra za rehabilitaciju u Vrlici. Prikupljaju se ljetna odjeća i obuća: pamučne majice kratkih rukava, kratke hlače, ljetnja obuća ravnih potplata, posteljina, ručnici, donje rublje, čarape i tute. Zimska odjeća i obuća se neće primati.

Za potrebe rada Sinjskog pučkog kazališta udruga Srma prikuplja svečanu odjeću i obuću, šešire, torbice, te otkačenu i neobičnu odjeću i obuću. Akcija je počela danas i trajat će do 12. lipnja, a odjeća i obuća se prikupljaju u gradskom kinu, u prostorijama Sinjskog pučkog kazališta. Prikupljanje se obavlja u vremenu od 10-12 sati ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom, a utorkom i četvrtkom od 18-20 sati.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU

Iz gradskog društva Crvenog križa i kluba dobrovoljnih darivatelja krvi iz Trilja najavljena je nova akcija darivanja krvi koja će se održati u petak, 29. svibnja, od 9 do 13 sati u triljskom restoranu Dalmacija. Organizator je pozvao sve zdrave osobe od 18 do 65 godina života da se odazovu akciji i daruju krv za potrebe transfuzijskog odjela bolnice u Splitu.

OBAVIJEST IZ "VODOVODA I čISTOćE"

Zbog puknuća cijevi na cjevovodu danas, 26. svibnja, će doći do prekida u snabdijevanju vodom od 8 do 12 sati i to u ulicama Juraja Dalmatinca i u ćurlinima. Iz JKP Vodovod i čistoća potrošače su zamolili za razumijevanje te da se na vrijeme opskrbe potrebnim količinama vode.

KINO DANAS

U sinjskom kinu danas su na repertoaru 2 filma. U 19,l5 sati igra horror "Stranci", dok se u 20,45 sati prikazuje film "Babillon AD", s Vin Dieselom u glavnoj ulozi.

OBAVIJEST

Temeljni ogranak HDZ-a Brnaze pozvao je sve ljude dobre volje da dođu u što većem broju na humanitarnu nogometnu utakmicu koja će se održati danas, 26. svibnja, u 18 sati na Meljači u Brnazama. Sav prihod namijenjen je za najmlađe uzraste NK Brnaze.