Ponedjeljak, 26.05.2008.

PROSVJED SINJSKIH ODVJETNIKA

Sinjski odvjetnici Ante Tonći Mandac, Ante šušnjara, Dobrila Tendžera Kerum i Zoran Vujanovi danas su u znak solidarnosti s brutalno napadnutim kolegom odvjetnikom Zvonkom Marasom prosvjedovali na način da nisu sudjelovali u danas zakazanim raspravama, a kako bi skrenuli pozornost svekolikoj javnosti i mjerodavnim institucijama na nužnost uspostave sigurnosti svih sudionika u sudskim postupcima i općenito u društvu u kojemu je, kako ističu odvjetnici, postalo normalno prijepore riješavati nasiljem umjesto argumentima i pravnim sredsvima.

SPORT

Jučer su nogometaši OSK-a i Croatia iz Zmijavaca odigrali 3-3 u susretu 4. Hrvatske nogometne lige. Ovaj susret obilježila je teža ozljeda kapetana domaćih Boška Norca-Kljaje.
Susret u Grudi u istom natjecanju između Slavena i Glavica prekinut je u 53 minuti kod rezultata 4-0 za domaćina. Susret je prekinut jer u tom trenutku nije bilo dovoljno igrača Glavica na terenu potrebnih za odigravanje utakmice. Glavičani su i susret počeli s 11 igrača, a nakon isljučenja vratara i ozljeda nije bio dovoljan broj igrača koji zadovoljavaju kriterije nastavka nogometne utakmice.

Nogometaši Tekstilca poraženi su u županijskoj ligi na Hvaru od domaćeg Hvara 4-1.

Odigrani su susreti doigravanja sinjske malonogometne lige. U doigravanju za ostanak Mnk Cetina pobjedila je Opću opasnost 6-5. U doigravanju za prvaka Best Ozzy Blaškan s visokih 12-2 porazio je ekipu CB Roda, a u dvoboju Brnaza Extra metala i Suhač comerca pobijedio je Suhač 2-1.
Iz lige ispadaju Opća opasnost i CB Westpoint, a u završnici za prvaka na dvije dobivene utakmice ekipa Best Ozzy Blaškana čeka pobjednika druge utakmice Brnaze Extra metal i Suhač comerc.

Ovog vikenda odigrani su i susreti boćarskih liga. U 3. ligi Pag je pobijedio Trilj 16-6. U natjecanju 3. lige Bulin je u Zemuniku pobijedio Pržinu iz Turjaka 14-8, a Berinovac Otok 16-6.
U drugoj županijskoj ligi Bitelić je bio bolji od Hrvatskog dragovoljca 18-4. U Splitu su gostovali boćari Potravlja koji su poraženi od Marjana 22-0.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U TRILJU



U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Sinj i Kluba dragovoljnih davatelja krvi Trilj danas, 26. svibnja, u restoranu Dalmacija u Trilju održana je akcija dragovoljnog davanja krvi koja se se prikuplja za potrebe Transfuzijskog odjela KBC-a Split.
Ukupno je prikupljene 42 doze krvi, a za ovu akciju darivanja krvi javilo se više od 50 davatelja krvi s triljskog područja, a po prvi puta krv su dali četvero triljana.

OBAVIJEST

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Učilište Algebra provode informatičko obrazovanje nezaposlenih hrvatskih branitelja te djece poginulih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja. Troškove obrazovanja snosi Ministarstvo branitelja. Zainteresirani se mogu prijaviti svom savjetodavcu u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, do 31. svibnja, uz uvjet da su na zavodu najmanje 30 dana.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20 sati i 30 minuta igra američki akcijsko - avanturistički film "Iron man". Film govori o milijunašu zavodniku koji upada u krizu srednjih godina i konstruira oklop koji ga pretvara u superheroja.