Subota, 26.05.2007.

VIJESTI IZ TIJARICE

Dana 27. svibnja 2007. godine župa sv. Duha u Tijarici slavi 267 godina od obnove župe, naime nakon oslobođenja Cetinske krajine od Turaka obnovljena je župa sv. Duha u Tijarici koja je pokrivala područja Tijaricu, Kamensko, Strizirep, Vrpolje i Aržano.
Svetu misu u nedjelju će predvoditi Tijarički župnik don Mate Lekić, a misno slavlje uveličati će klapa Prijatelji iz Brnaza, poslije mise u kulturnom dijelu programa nastupit će KUD Brnaze koji će se predstaviti starim napjevima i plesom.

Dana 30.svibnja 2007. godine Tijarička osmoljetka slavi 105. rođendan. Osnovnu školu u Tijarici osnovao je don Ivan Vozila 1902. koji je ujedno bio i prvi učitelj. U najboljim danima osnovna škola je brojila 600 đaka a danas Oš Stjepan Radić u Tijarici broji svega 45 učenika.

BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI

Danas su počeli besplatni preventivni pregledi žena pod nazivom «Vaša prva mamografija i denzitometrija», koje organiziraju Forum žena SDP-a Sinj, Hrvatsko društvo za osteoporozu i Udruga za pomoć ženama oboljelima od raka dojke «Nada» Zagreb.
Mamografski pregledi obavljaju se danas i sutra u sinjskom Domu zdravlja 8,00 do 15,00 sati, a denzitometrija od 9,00 do 16 sati. Termini za denzitometriju su popunjeni, a još ih ima za mamografiju.

OBAVIJEST

U sinjskoj Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji i ove godine, za sve učenike osmih razreda, danas organizira Dan otvorene gimnazije. Profesori i drugi djelatnici učenicima će predstaviti programe klasične i jezične gimnazije.

"KUP U RAKETNOM MODELARSTVU"

U organizaciji Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza, zajednice Tehničke kulture Grada Splita i županije Splitsko - dalmatinske, kluba mladih tehničara «Kmanko» Oš Kman - Kocunar» Split i Aero kluba Sinj,na sportskom aerodromu danas se održava 7. Otvoreno prvenstvo Dalmacije i 7. Dalmacija kup u raketnom modelarstvu za djecu i mladež. Očekuje se oko 180 natjecatelja iz cijele Hrvatske.

"BICIKLIJADA"

Udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete življenja «Srma» iz Sinja u nedjelju organizira DRUGU BICIKLIJADU pod motom «šPORT ZA SVE». Biciklistička povorka kreće s Trga kralja Tomislava u 15,00 sati, do središta Otoka, odakle će se vratiti natrag do sinjskog športskog aerodroma.
Za vrijeme održavanja biciklijade u nedjelju će državne, županijske i lokalne prometnice biti djelomično ili sasvim zatvorene.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras početkom u 2,,45 prikazuje se američka komedija DIVLJACI NA KOTAčIMA. U glavnoj ulozi John Travolta.

SPORT

Sutra su na rasporedu susreti 3. Hrvatske nogometne lige. U 17 sati na Gradskom stadionu sastaju se Junak i GOš Adria-Chem, a u susretima 4. HNL danas u 17 sati igraju Raštane i Glavice,dok sutra u isto vrijeme igraju Hravce i OSK