Petak, 26.05.2006.

PREDSTAVLJANE KONJIčKOG SPORTA U FUNKCIJI RAZVOJA TURIZMA CETINSKOG KRAJA

Danas će u podne na sinjskom hipodromu biti predstavljanje konjičkog športa u funkciji razvoja turizma i turističke djelatnosti Sinja i Cetinskog kraja. Direktor Turističkog ureda Sinja Ante Latinac kaže kako će sastanku nazočiti i vodeći ljudi turizma županije, Grada Sinja kao i predstavnici konjičkih klubova s Cetinskog područja.

SASTANAK GOPODRSKO-SOCIJALNOG VIJEćA NAšE žUPANIJE

U županiji splitsko-dalmatinskoj u 12 sati sastat će se Gospodarsko-socijalno vijeće kojim predsjeda zamjenica župana Anđelka Vuko. Između ostalih pozvana je i predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmatinke Nove Iva Radonja.
Očekuje se kako će biti riječi o nedavnim zbivanjima u spomenutoj tvtki. Dodajmo kako djelatnici Dalmatinke imaju uvjeravanja od Uprave da će plaće za travanj mjesec biti isplaćeni do 10. lipnja.

15. GODIšNJICA ORUžANIH SNAGA RH



Drugi je dan obilježavanja 15. godina Oružanih snaga RH u vojarni Kuala. Danas je postrojavanje pripadnika Središta gdje će svečano biti urečena priznaja i nagrade kao i ukazi o promaknuću u više činove djelatnika oružanih snaga RH.
Očekuje se dolazak predstavnika gradova i općina Cetinskog kraja, MUP-a, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, kao i ostalih gostiju koji će uveličati svečanost proslave Dana Oružanih snaga RH.

U Zagrebu na pripremi Mimohoda borave i članovi Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Sinja koji predstavljaju 126. brigadu. Uz pripadnike 4. brigade HV i još nekih, pripremaju se za svečani nedjeljni Mimohod koji će biti sastavni dio središnjeg obilježavanja Dana Oružanih snaga.

Predsjednik udruge Dražen Efendić Tade ističe kako ih za sada u pripremi prati lijepo vrijeme, uvjeti su više nego dobri, a i ovo je prilika prisjetiti se davne 1991. godine kada je i službeno začet nastanak formiranja oružanih snaga RH.

SVEčANOST U CRKVI SVETOG LUKE U OTOKU

Sutra je u župi Otok u crkvi Svetoga Luke sakrament svete krizme. 75 krizmanika primit će sveti skrament iz ruku profesora teologije iz Splita dr.Don Josipa čorića koji će i voditi svečanost.
Danas poslijepodne budući krizmanici, kumovi i roditelji imaju probe i ispovijed potvrđuje otočki župnik Fra Ivan Dotur te dodaje kao sutra očekuje lijepi ugođaj svečanog trenutka polaganja kršćanske zrelosti mladih vjernika.

PREDSTAVLJANJE KNJIGA MARKA VESELICE I ZDRAVKA TOMCA

Večeras će u dvorani franjevačkog samostana biti predstvljanje triju knjiga doktora Marka Veselice i doktora Zdravka Tomca.

U 19,30 knjigu sugrađanina Veselice "Uskrnuće Republike Hrvatske od 1990-1995" te dvije knjige Tomca "Ponoćne misli" i "Predsjednik protiv Predsjednika" predstavit će umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo kao i autori knjiga.

VRIJEME

I ovo jutro je vedro sunčano i toplo u prosjeku temperature između 16-22 stupnja Celzijeva. Kroz nastavak dana još će zatopliti.