Petak, 26.04.2013.

Portfolio razvojnih projekata SinjaDanas je u gradskoj vijećnici od strane sinjske gradske vlasti upriličeno predstavljnje portfolia razvojnih projekata grada Sinja. Publikaciju,odnosno zbir sinjskih aktivnosti aktualne gradske vlasti kroz ovo madantno razdoblje predstavili su gradonačelnik Ivica Glavan, dogradonačelnik Zoran Vujanović i v.d pročelnica za gospodarstvo Ankica Panza. Na prezentaciji su nazočili predstavnici gradskih poduzeća, civilnih udruga, športskih klubova, zainteresirani građani i predstavnici medija. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi zanimljiv sportski vikend u kojem nas, između ostalog, očekuje novi pohod Alkara na prvu pobjedu u Ligi za prvaka, lokalni derbi Junaka i Dugopolja, drugo kolo kvalifikacija za 1. B ligu odbojkašica Sinja te tradicionalni sinjski polumaraton...

Petak, 26. travnja
 
Druga HRL-jug (ž), 18. kolo 19,45 sati: Sinj - Zadar 

Subota, 27. travnja
Košarka, A-1 liga, 9. kolo 20,00 sati: Alkar - Kvarner 2010

Nogomet
Druga HNL, 25. kolo 16,30 sati: Junak - Dugopolje
Treća HNL-jug, 25. kolo 16,30 sati: Hrvace - Omiš
Prva županijska liga, 22. kolo: 16,30 sati: OSK - Omladinac 
Druga županijska liga, 18. kolo 16,30 sati: Sloga (M) - Tekstilac 

Rukomet
Druga HRL-jug (m), 21. kolo 19,00 sati: Trilj PV - Kamičak

Odbojka
Kvalifikacije za 1. B ligu, 2. kolo 14,00 sati: Sinj - Vrbovec
 IZVOR: WWW.FERATA.HR
...

7. Vatrogasni kup Dalmacije

Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije u dogovoru s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Sinj organizira 7. Vatrogasni kup Dalmacije.

Na kupu će sudjelovati ekipe iz cijele države, oko 350 sudionika. Na natjecanju će se izvoditi jedna vježba i štafetna utrka bez prepreka (8 dionica), a natjecatelji će biti razvrstani u kategorije: muški 'A', muški 'B', žene 'A', žene 'B'.

Kup će se održati sutra u 10 sati na športskom centru 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Delicije Cetinskog kraja u Zagrebu

Na 10. Eko etno touru – međunarodnom sajamu turizma, tradicije, gastronomije, proizvoda, usluga i događanja ruralnih područja, koji se od 24. do 27. travnja održava u prostoru Boćarskog doma u Zagrebu, zapaženu prezentaciju imaju izlagači s područja Cetinskog kraja. Veći dio izložbenog dijela Splitsko-dalmatinske županije kojeg uz Županiju organizira i TZ, zastupljen je suhomesnatim proizvodima te autohtonim suvenirima BZ 'Svilaja' Vrlika, OPG 'Poljak' Glavice, OPG 'Balajić' Obrovac Sinjski, Zadruge vridne ruke žena Cetinskog kraja, TZ Sinj i PC Sinj, koji je i ove godine koordinator županijskog predstavljanja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SPK sutra gostuje u Zagrebu

Sinjsko pučko kazalište gostuje sutra u Zagrebu. Sinjani će u kinu Forum, studenski centar na Savi,s početkom u 20h odigrati predstavu 'Ona o Purku ili na silu fratar', autora Marka Bakovića, dramatizaciji Darka Delonge, a u režiji Boženka Delonge. Domaćin predstave je udruga studenata Cetinske krajine kojoj ovim putem zahvaljujemo na domaćinstvu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mažoretkinje na DP u Kaštelima

Od danas do nedjelje 28.04, 72 članice i 1 član Sinjskih mažoretkinja sudjelovati će na 17. Dražvnom prvenstvu u mažoret plesovima koje će se održati u Kaštelima - Kaštel stari.
Na DP u mažoret plesu natjecat će se mažoretkinje iz 25 hrvatskih gradova s više od 1000 natjecatelja, i to u 4 uzrasne kategorije minime, mlađi juniori, juniori i seniori u disciplinama grupe, sola i dua s rekvizitima, Tradicionali mažoret ples, Exibition grupa i Paradna grupa.
Svečanao otvaranje prvenstva održati će se u petak 26.04 na Rivi u Kaštel Starom s početkom u 19 i 30 sati.
Sinjske mažoretkinje natjecati će se u ukupno 12 kategorija, 8 grupnih, 2 solo i 2 duo kategorije, a po prvi puta na DP će sudjelovati i najmlađa natjecateljska grupa Sinjskih mažoretkinja mini mažoretkinje i to u kategoriji Traiconalni mažoret ples minime.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Na području Sinja, u ulici Filipa Grabovca, za sada, u neutvrđenom periodu  na dvije grobnice, nepoznati počinitelj oštetio je  mramorne vaze i ukrasne stupiće . Također je  s više obiteljskih grobnica pobacano cvijeće, vaze i svijeće. Šteta nije utvrđena. U tijeku su policijski izvidi. 
IZVOR: PU SD