Utorak, 26.04.2011.

UHBDDR organizira put u Bleiburg

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije organizira putovanje u Bleiburg. Osim sudjelovanja na svetoj misi i odavanju počasti za sve žrtve Bleiburga, u sklopu ovog putovanja od 13. – 15. svibnja posjetit će se i rodna kuća prvog Hrvatskog predjednika dr. Franje Tudjmana, njegovo grobno mjesto na Mirogoju, kao i Krapina, Maribor, Trakošćan, Maceška šuma, Zagreb i Plitvice. Smještaj će biti organiziran u Krapinskim Toplicama. Zainteresirani za putovanje mogu se do 30. travnja javiti na broj 099 227 8424 ili u uredske prostorije UHBDDR-a u Sinju, na adresi Luka 7, svaki dan od 10 do 12 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fotoradionica za mlade

U OŠ 'Fra Pavla Vučkovića' danas u 9 sati započinje fotoradionica za mlade fotografe, u provedbi Hrvatskog foto saveza.
Petodnevna radionica namijenjena je za grupu osnovnoškolaca i  njihovih starijih kolega iz srednjih škola. Predavači su Zlata Medak, dopredsjednica i Predrag Bosnar, tajnik HFS-a koji će djecu upoznati s nizom fotografskih zanimljivosti. Radionice pune kreacije i maštovitosti upotpunit će se tematskim snimanjima Sinja i okolice, Splita i Trogira. Vršit će se analize snimljenog materijala, aplikacije na tekstilu, te sudjelovati na otvaranju izložbe fotografija u Galeriji Galiotović na temu 'Međunarodni doživljaj  baštine', u četvrtak u 19 sati.

Riječ je o projektu koji je počeo prošle godine i obuhvaća 59 zemalja svijeta. Sinjska Foto-video udruga je uvrštena zahvaljujući svojim aktivnostima i bogatstvom baštine kraja u kojoj se ističe Sinjska alka, Velika Gospa i prirodna bogatstva-rijeke.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

KUD 'Vrilo' u Unešiću

KUD 'Vrilo' i župni zbor Župe Sv. Nikole Putnika Bajagić – Obrovac gostovali su jučer u Unešiću povodom blagdana Sv. Jure, zaštitnika Župe i Općine.
Preko svete mise pjevao je zbor pod ravnanjem časne sestre Vjere Gulić, a po završetku iste u crkvi je premijerno nastupila klapa KUD 'Vrilo' koja je izvela tri dalmatinske pjesme.
U crkvenom dvorištu nastuplilo je 20 članova folklorne sekcije Društva, koji su izveli 'prošnju nevjeste' i 'Sinjsko kolo' uz ženske napjeve i reru.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Orkan - Glavice 2:2 (1:2)


25. kolo 2. HNL – Sinj, 26.04. - 16,30 h: JUNAK - VUKOVAR

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima. Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić.

Danas u 14 sati bit će obustavljen promet na brzoj cesti Solin-Klis (D1), na pola sata. Promet će teći obilazno starom kliškom cestom.

Za sav promet zatvorena je državna cesta D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo zbog radova. Teretnim vozilima privremeno je dopušten promet Ličkom magistralom kroz Plitvice, a prijevoz opasnih tvari, cisterni i eksplozivnih tvari preusmjeren je cestama: Otočac-Špilnik-Borje-Prijeboj-GP Ličko Petrovo Selo.

Na zagrebačkoj obilaznici (A3) od čvora Buzin do čvora Lučko vozi se otežano jednom stranom kolnika uz ograničenje brzine od 40 km/h.
IZVOR: HAK
...