Ponedjeljak, 26.04.2010.

Obavijest iz HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima sutra, 27. travnja, u vremenu od 09,30 do 11,30 bez isporuke električne energije u trajanju od po 15 minuta bit će pojedini dijelovi Grada Sinja: Naselja: Glavice, Gala, Han, Gljev, Suhač, Karakašica, Lučane, Hrvace, Satrić, Potravlje, Peruča, Maljkovo i Zelovo.

Obavijest

"Likomed Veterina" obavještava stanovnike općine Otok kako će se od sutra, 27. travnja, u narednim danima na području Općine obavljati lavircidna dezinsekcija u stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode. Za dodatne informacije nazvati na broj telefona 701-400

Učenici Osnovne Glazbene škole Jakova Gotovca bili su uspješni na 15. natjecanju mladih glazbenika Jadrana

Učenici Osnovne Glazbene škole Jakova Gotovca bili su uspješni na 15. natjecanju mladih glazbenika Jadrana, pod nazivom “Daleki akordi”, koje je održano ovoga vikenda u Splitu.  ...

Pršut tvrtke "Baba Delicije d.o.o“ iz Drniša proglašen je šampionom kvalitete za dimljeni pršut 5. Nacionalnog sajma pršuta Sinj 2010.



U hotelu Alkar 23. i 24. travnja 2010. godine, održan je 5. Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem. 

Pršut tvrtke „Baba Delicije d.o.o“ iz Drniša  proglašen je šampionom kvalitete  za dimljeni pršut 5. Nacionalnog sajma pršuta koji se dva dana održavao u Sinju.  Osim kategorije dimljenih pršuta nagrađivani su i Istarski pršuti ali i po prvi pu krčki pršut. Prof. Romano Božac predsjednik  šesnaesteročlane komisije koja je ocijenila 27 pršuta rekao je kako se iz godine u godinu za ocjenjivanje prijavljuju sve kvalitetniji prušti te da se napredak u proizvodnji itekako vidi.

Predstavnik tvrtke „Baba delicije“ rekao je kako je imperativ njihove proizvodnje tradicija uz primjenu nove tehnologije. Naglasio je kako će se uskoro otvoriti novi pogon pršutane koja je do sada proizvodila oko 1000 komada pršuta, a ova nagrada zasigurno će pomoći u boljem plasmanu proizvoda. Najveći pršut  iz pršutane ova tvrtka će darovati Anti Gotovini. ...

Gradska knjižnica Trilj dobila vrijednu donaciju Ministarstva kulture

Gradska knjižnica Trilj dobila je vrijednu donaciju Ministarstva kulture–novih 120 naslova, koje je, krajem prošloga tjedna uručio ministar kulture Božo Biškupić.
Fundus triljske knjižnice tako se povećao na 9600 svezaka, koji su na raspolaganju za oko 330 članova.

U župi Bajagić Obrovac jučer je podijeljen sakrament potvrde za 52 krizmanika

U župi Bajagić Obrovac jučer je podijeljen sakrament potvrde za 52 krizmanika. Sakrament je udijelio generalni vikar splitsko–makarske nadbiskupije don Ivan Ćubelić. Pričest u ovoj župi bit će 9. svibnja.

Obavijest

Klub žena liječenih od karcinoma dojke iz Splita, u suradnji sa socijaldemokratskim forumom žena SDP-a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, te ultrazvučni pregled. Akcija će se održati 4. svibnja. Prijave se primaju od 10,00 do 12,00 na tel. 821 121.

Obavijest

U sinjskom kinu danas, 26. travnja, u 20,00 sati koncert će održati gradski zborovi: Mješoviti zbor „Sinj“ i dječji zbor „Sinjski slavuji“ te Hana Vlaho na glasoviru.

Sport

Alkar je  na svom parketu u prvoj kvalifikacijskoj  utakmici za povratak u A1 košarkašku ligu pobIjedio  Međimurje iz Čakovca 79-67. U srijedu se igra drugo kolu. od 19,30 Alkar dočekuje riječkog Kvarnera. U prvom kolu Mladost je bila bolje od Šibenika, a Kvarner od Belišća.

Junak je na svom terenu ugostio Mosora, i pobijedio 2:0. Hrvace su poražene u Pločama od Jadrana 1-2, dok je Dugopolje u Stobreču bilo bolje od Primorca 5-1.

U Otoku  su se sastali OSK i Glavice, a utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Glavičana.

U susretu Županijske nogometne Tekstilac-Čaporice Trilj igrali su 1-1.

U prvoj rukometnoj ligi Zadar je pobijedio rukometaše Trilja 42-23, dok je Kamičak poražen u natjecanju 2. Hrvatske rukometne lige u Opuzenu od Opuzena 33-29.

Rukometašice Sinja u susretu 2. HRL jug pobijedile su Vranjic 19-18.

Ragbijaši Sinja pobjednici su turnira četiriju ekipa-Kupa Dalmacije koji je igran jučer u Sinju. U finalnoj utakmici pobijedili su splitsku Nadu 8:7.

Na prvenstvu Hrvatske u motocrossu, koje je održano u Savskom Marofu, Ivan Kundid, u klasi MX 2 – 250 kubika osvojio je 6. mjesto. Petar Kundid u klasi MX 85 kubika, unatoč ozljeđenoj ruci, zauzeo je 12 mjesto. Prvi put na moto utrci nastupila je i šestogodišnja Jelena Kundid, u klasi MX 50, te je osvojila 3. mjesto.

Ovog vikenda igrani su susreti boćarskih liga. U međusobnom ogledu naših predstavnika Otok je kako gost pobijedio Trilj s 14-8. Vis je na svom boćalištu u 1.Županijskoj ligi pobijedio Sinj 14-8. S istim rezultatom Toni Benz je pobijedio turjačku Pržinu. 2. Županijska liga Gradina-Bitelić 11-11, Dugopolje –Sinjal 16-6.

Stanje na cestama

Zabrana prometovanja za teretna motorna vozila iznad 7,5 t, bit će u petak (30. travnja) od 14 do 23 sata, te u nedjelju (2. svibnja) od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama, kao i na Ličkoj magistrali (D 1).
IZVOR: HAK