Subota, 26.04.2008.

DR. IVAN NASIć, NOVI GRADONAčELNIK SINJA

Nakon što je sinjsko gradsko vijeće prihvatilo ostavku gradonačelnika Nikole Tomaševića izabran je novi, dr Ivan Nasić, 51 godišnji ginekolog, voditelj sinjske ispostave županijskog Doma zdravlja koji će dužnost gradonačelnika obavljati volonterski.
Na jučerašnjoj sjednici izabrani su i novi dogradonačelnici Stpe župić iz HDZ-a i Snježan šentija iz HSLS-a kao i članovi novoga Gradskoga poglavarstva. Za člana poglavarstva za prostorno planiranje i razvoj izabran je Dražen šabić - voditelj sinjske ispostave Elektrodalmacije; za komunalne djelatnosti Damir Tomašević - direktor Javnog komunalnog poduzeća Vodovod i čistoće Sinj, za gospodarstvo Ivan Mijić - direktor poduzeća za parking Kamičak, te za socijalu i zdravstvo dr. Anita šimac Rako, specijalist obiteljske medicine. Vijećnik HSLS-a Hrvoje Filipović Grčić obnašat dužnost zamjenika gradskoga vijeća.

"NACIONALNI SJAM PRšUTA SINJ 2008."

Nacionalni sajam pršuta i suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem, koji se održava u sinjskom hotelu Alkar za sve posjetitelje biti će otvoren još danas do 14 sati i 30 minuta. Na ovogodišnjem Sajmu predstavila su se 62 izlagača, vodeće mesne industrije iz Hrvatske, te proizvođači pršuta iz BiH, Italije i Slovenije, što je dokaz da je sajam poznat i izvan granica Hrvatske. U odnosu na prošlu godinu, ove je godine na sajmu 50 % više izlagača. Uz izložbu pršuta i suhomesnatih proizvoda održane su i prezentacije autohtonih vrsta sira, vina i maslonova ulja, te tradicionalnih jela od pršuta.

OBAVIJEST IZ CENTRA 112

Sutra će se na Krinju održati sveta misa i blagoslov polja. Misa će se održati u 10 sati i 30 minuta. Misu će voditi i propovjedati fra. Joško Kodžoman uz koncelebraciju ostalih svećenika.

"LANAC ISTINE"

Povodom nastavka suđenja hrvatskim generalima u Haagu, Branko čulo iz Osijeka, branitelj koji je do sada na 25 hodočašća propješačio više od 10 tisuća kilometara, među ostalim i do Haaga i Rima, organizirao je hodočašće iz Vukovara. S mjesta masovne grobnice na Ovčari kod Vukovara, 20-tak hodočasnika zapalilo je svijeće te su uz molitvu 07. travnja krenuli na hodočašće koje su nazvali "Lanac istine".
Hodočasnici su na svom putu do Dobrovnika sinoć stigli i u Sinj , gdje su posjetili crkvu Gospe Sinjske. Prema planovima, u Dubrovnik bi trebali stići 30. travnja, a 1. svibnja na Srđu, brdu iznad Dubrovnika, zapalit će svijeće i položiti vijence.

AKCIJA UDRUGE "NOVI PUT"

Udruga za pomoć i prevenciju u rješavanju problema ovisnosti Novi put svake godine u sklopu svog programa prevencije, pod pokroviteljstvom sinjskog Gradskog poglavarstva, organizira športske aktivnosti i druženja učenika s ciljem senzibiliziranja djece za pozitivne vrijednosti i životne stavove.
Danas u 9 sati u osnovnoj školi počeo je rukometni turnir za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Sinja.
Svrha turnira nije međusobno natjecanje i osvajanje trofeja nego druženje učenica različitih uzrasta i škola te njihova edukacija s ciljem postizanja pozitivnog načina razmišljanja kroz bavljenje sportskom aktivnošću.

KINO DANAS

Večeras u 20 sati u sinjskom kinu igra američki akcijski film "Točka prednosti". Američkog predsjednika, na kojeg na samitu svrstanih država u španjslokoj netko puca glumi William Hurt, a agenta specijalnog predsjednikovog osiguranja, koji kreće u potragu za atentatorom, Dennis Quaid.
Usprkos lošim kritikama, film je u nešto više od mjesec dana prikazivanja zaradio preko 120 milijuna dolara, a komentari publike su uglavnom pozitivni.

SPORT

Sinjski Kamičak igra u Sinju protiv ekipe Metkovića 1963 s početkom u 18 sati.

žRK Sinj u sinjskoj sportskoj dvorani dočekuje ekipu Makarske. Utakmica će se igrati danas s početkom u 20 sati.

Danas su na rasporedu susreti 27. kola 3 HNL jug. Vodeće Hrvace u 16,30 sati gostuju u Pločama gdje igraju protiv domaćeg Jadrana, a u isto vrijeme u Sinju se na gradskom stadionu sastaju Junak i Primorac iz Biograda.