Četvrtak, 26.04.2007.

IZBORI ZA VIJEćA MJESNIH ODBORA 27. SVIBNJA

Gradsko poglavarstvo grada Sinja donijelo je odluku o održavanju izbora za vijeće mjesnih odbora. Izbori će se održati u nedjelju, 27. svibnja. Posljednje četiri godine bez mjesnog odbora bilo je naselje Obrovac.

POSJEčENO 6 POLUSTOLJETNIH LIPA

Zbog gradnje alkarskih dvora jučer je na Kvartirima posječeno šest stabala polustoljetnih lipa. Nakon ishodovanja rješenja Gradske komisije za očuvanje stabala i ukrasnog bilja, djelatnici Javnog komunalnog poduzeća iz Sinja u suradnji sa specijaliziranom tvrtkom iz Imotskog posjekli su 4 stabla na desnoj i 2 na lijevoj strani ulice. Davor Benja iz viteškog Alkarskog društva kaže da će se taj dio vrlo skoro početi ponovno uređivati zelenilom.

SVEčANOST U TRILJU

Sutra će se u restoranu Dalmacija u Trilju održati svečanost na kojoj će se 50 - torici pčelara s područja Cetinskog kraja uručiti uvjerenja o osposobljenosti za zvanje pčelar. Osposobljavanje je provedeno u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Sinj.

OSPOSOBLJAVANJE ZA ZANIMANJA STOLAR, RUKOVATELJ CNC STROJEM I PROJEKTANT NAMJEšTAJA

Hrvatski zavod za zapošljavanje provodi stručno osposobljavanje za zanimanja stolar, rukovatelj CNC - strojem u izradi namještaja i projektant namještaja. Uvjeti su završena srednja stručna sprema, osnovna informatička pismenost, zdravstvena sposobnost, starost do 35 godina i prijava na evidenciji Zavoda.
Također je organizirano i osposobljavanje za zanimanja lakirer drva i montažer namještaja. Uvjeti su NKV ili srednja stručna sprema, zdravstvena sposobnost, starost do 35 godina i prijava na Zavodu.
Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava troškove obrazovanja i liječničkog pregleda. Rok za prijavu je do 4. svibnja, a sve informacije i prijave kod savjetodavca u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

NATJECANJE šKOLA U POZNAVANJU TALIJANSKOG I šPANJOLSKOG JEZIKA

U Trilju se održava Državno natjecanje osnovnih i srednjih škola u poznavanju talijanskog i španjolskog jezika u Trilju na kojem će sudjelovati više od 70 učenika iz cijele Hravtske. Natjecanje će se svečano zatvoriti u dodjelom nagrada i podjelom priznanja najboljima.

TRIBINA "PROTIV KORUPCIJE"

Svetište i župa čudotvorne Gospe Sinjske organizira tribinu na temu «Protiv korupcije». Na tribini će govoriti dr. Neven šimac, profesor međunarodnog prava, stručnjak konzultant Europske unije, zauzeti kršćanski intelektualac i publicist.
Tribina će se održati u samostanskoj dvorani sutra s početkom u 20,00 sati.

OBAVIJEST

Sutra u 12,00 sati izaslanstvo novoosnovane Autohtone Hrvatske seljačke stranke, na groblju Svetoga Frane u Sinju, položit će vijence i zapaliti svijeću na grob istaknutog HSS-ovca Tihomila Rađe. U izaslanstvu će biti i predsjednik stranke Jasenko Stipac.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje najnoviji šesti nastavak priče o «Rockyju Balboi».
Priča je smještena u 2006. Rocky ima 50 godina i bori se s ispraznosti i monotonijom svakodnevice.
Trenutnom šampionu teške kategorije, potreban je publicitet pa mu menadžer ugovara borbu s legendom, Rockyjem.
U glavnoj ulozi Sylvester Stallone. Početak je u 20,30 sati.

SPORT

Rukometaši Kamička sinoć su u zaostaloj utakmici 17. kola druge rukometne lige Jug pobijedili Solin 32:30.

"NACIONALNA IZLOžBA PASA SVIH PASMINA"