Srijeda, 26.04.2006.

SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA


Za petak je najavljena 27. sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj će se razmatrati 22 točke dnevnoga reda. Na sjednici su najviše zastupljena izvješća o izvršenju programa pojedinih gradskih društava. Na sjednici će biti i prijedlozi zaključaka o ograničenom prikupljanju ponuda za izradu hidrogeoloških karata i trasiranje podzemnih tokova odlagališta komunalnog otpada Mojanka kao i određeni zahtjevi upućeni prema poglavarstvu.

DRUžENJA MATURANATA I STUDENATA CETINSKOG KRAJA

Klub studenata Cetinskoga kraja protekli tjedan u Sinju je organizirao druženje maturanata i studenata Cetinskoga kraja. Predsjednik Kluba Ivan Bota potvrđuje kako će klub organizirati svojevrstan seminar za maturante. Osim zajedničkih druženja Bota ističe izlet naših studenata u Varaždin, te najavljuje humanitarne akcije u kolovozu.

IZBORI ZA MJESNE ODBORE GRADA TRILJA

Izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Trilja održat će se 14. svibnja i to za mjesne odbore: Bisko, Budimiri, čačvina, čaporice, Gardun, Grab, Jabuka, Kamensko, Košute, Nova Sela, Rože , Strizirep, Strmendolac, Tijarica, Trilj, Ugljane, Vedrine, Velić, Vojnić, Voštane i Vrpolje.

Prijedlozi lista kandidata za izbore članova vijeća mjesnih odbora moraju stići zaključno sa današnjim danom Gradskom izbornom povjerenstvu. Ostale informacije u svezi provođenja izbora za članove vijeća mjesnih odbora mogu se dobiti kod Gradskog izbornog povjerenstva svakim danom od 9 do 14 sati u tamošnjoj Gradskoj upravi.

UPISI U DJEčJE VRTIćE

Dječji vrtić Bili cvitak oglasio je upis djece u jaslice vrtić za vrtiće u Sinju, Brnazama i Glavicama. Prijave djece zaprimaju se do 9. svibnja u dječjem vrtiću Maslačak na štaliji i to svakim radnim danom od 9 do 12 sati, a ponedjeljkom i četvrtkom od 14 do 18 sati.
Važno je istaknuti kako prednost pri upisu imaju djeca invalida domovinskoga rata ako je drugi supružnik zaposlen, potom djeca oba uposlena roditelja i prema drugim kriterijima Pravilnika o upisu.
Za djecu koja već pohadjaju vrtić potrebno je obnoviti upis kod odgajatelja.
Rezultati upisa biti će objavljeni 1.lipnja na oglasnoj ploči u vrtiću Bili cvitak.

Prijave za upis djece u Triljski vrtić vršiti će se od od utorka 2. do 19. svibnja svakim radnim danom od 9 do 18 sati u dječjem vrtiću. Za upis je potrebno priložiti rodni list djeteta, potvrdu o statusu roditelja kao i ostale dokaze radi utvrđivanja prioriteta.


IZLET NA VRDOVO


Novoosnovano planinarstvo društvo Vrdovo iz Sinja za predstojeći blagdan rada medjunarodni praznik rada prvi svibnja želi biti domaćin dobrim ljudima.Stoga poziva planinare i ljubitelje prirode na izlet i besplatan grah uz logorsku vatru u planinarski dom na Vrdovu.Predsjednik Društva Dušan Vuković ističe kako društvo trenutačno broji tridesetak članova koji su vlastitim sredstvima izgradili planinarski dom na Vrdovu gdje je pravo mjesto i dobra prilika na čistom zraku provesti prazniik rada i družiti se u ljepoti prirode.
Sigurno u dogledno kraće vrijeme, ističe Vuković, Planinarsko društvo s domom na Vrdovu može pozitivno doprinijeti Cetinskom turizmu i turističkoj ponudi našeg kraja kada su u putinja planinari, ljubitelji prirode športaši i slično.

Dodajmo kako će se u ponedjeljak na praznik rada povrh Vrdova na Kurbegovoj jami održati misa zadušnica za sve poginule i umrle u ratovima. Predvodit će je hrvatački župnik fra Frano Bilokapić.

SPORT

športska pozornost Cetinskog kraja posebno je usmjerena prema nogometnoj fešti u Hrvacama. Tamo se u danas 17 sati u okviru polufinala županijskog kupa sastaju Hrvace i Solin.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas naoblačenje s povremenom kišom. Temperatura zraka kretati će se između 20 i 24 stupnja Celzijeva.